18.9
19:13

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για Ζάνκτ Γκαλέν! (ΦΩΤΟ)

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ δήλωσε τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί στην ευρωπαϊκή της λίστα για να τους χρησιμοποιήσει στο ματς με την Ζανκτ Γκαλέν και την απέστειλε στην UEFA.

Μέχρι σήμερα είχε διορία η ΑΕΚ να δηλώσει τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί στην ευρωπαϊκή της λίστα, για να τους χρησιμοποιήσει στο ματς της προσεχής Πέμπτης με την Ζανκτ Γκαλέν στην Ελβετία στις 21:30.

Η Ένωση επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που ήθελε ο Μάσιμο Καρέρα και απέστειλε την λίστα της στην UEFA, έχοντας όμως το δικαίωμα για δυο αλλαγές μέχρι την παραμονή του αγώνα.

Οι Κιτρινόμαυροι για πρώτη φορά δήλωσαν στην λίστα B, εννιά ποδοσφαιριστές, ενώ δηλώθηκαν 22 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας μια κενή θέση στην λίστα για τον Γεβγιέν Σακχόφ που βρίσκεται στην Αθήνα για να τελειώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Απ’ εκεί και έπειτα, αναγκαστικά δηλώθηκε ο Κώστας Γαλανόπουλος, καθώς μαζί με τον Στράτο Σβάρνα είναι οι δυο ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν ως ποδοσφαιριστές απ’ τις ακαδημίες της ΑΕΚ και είναι όρος απ’ την UEFA, για να υπάρχουν -τουλάχιστον δυο- τέτοιοι ποδοσφαιριστές στην λίστα της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ δεν είχε άλλους ποδοσφαιριστές για να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο όρο, γι’ αυτό τον λόγο έχασε δυο θέσεις απ’ την λίστα της, καθώς κανονικά η λίστα αποτελείται από 25 παίκτες με τέσσερις να βρίσκονται απ’ τις ακαδημίες του συλλόγου. Απ’ την στιγμή λοιπόν, που η Ένωση δεν είχε τέσσερις, αλλά δυο, κόβονται και δυο θέσεις απ’ τους 25.

Η Ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ:

Advertisement