18.9
18:56

Εγκρίθηκε το κονδύλι της Περιφέρειας!

AEK1924.gr team
Advertisement

Στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που συγκλήθηκε, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 220.000 ευρώ στη διοργάνωση του Final-8, όπως και για 500 τεστ κορωνοϊού που θα δοθούν στους διοργανωτές.

Μετά από προσωπικές ενέργειες του Γιώργου Πατούλη, συγκλήθηκε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για να αλλάξει η αρχική απόφαση που ήταν η καταψήφιση του κονδυλίου, αλλάζοντας σήμερα την απόφαση εγκρίνοντας το.

Συγκεκριμένα, στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο συγκλήθηκε έπειτα από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ύψους 220.000 ευρώ για την διοργάνωση του Final-8 του Basketball Champions League, τα οποία θα διατεθούν για της ανάγκες της διοργάνωσης.

Όμως, η Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική κίνηση-κλειδί, καθώς εκτός των χρημάτων που θα διαθέσει, που είναι και περισσότερα απ’ το αρχικό κονδύλι (178.640 ευρώ), θα διαθέσει στους διοργανωτές και 500 test ανίχνευσης κορωνοιού που θα αναλάβουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και τα οποία κρίνονται απαραίτητα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της FIBA.

Αναλυτικά οι δηλωσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη σχετικά με την έγκριση του κονδυλίου:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επικράτησε ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα, προς όφελος της Αττικής και των πολιτών της.

Η απόφαση να φιλοξενηθεί στην Αττική μία τόσο σημαντική διοργάνωση με διεθνή εμβέλεια, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που υλοποιείται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Αττικής, ενίσχυσης της υπεραξίας της και ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα με δεδομένο ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνεται στην Αττική μας η ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις, με ασφάλεια.

Με την απόφασή μας αυτή ως Περιφέρεια Αττικής επιπλέον, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε το αθλητικό ιδεώδες. Είναι μια απόφαση που δεν ευνοεί απλά τους αγωνιστικούς σκοπούς μιας ελληνικής ομάδας, αλλά τον ίδιο τον ελληνικό αθλητισμό.  

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας της Αττικής και συνολικά της χώρας».

Advertisement