15.9
22:24

Αμφίβολη η διεξαγωγή του F-8 του BCL στην Αθήνα

AEK1924.gr team
Advertisement

Δέχεται πιέσεις η FIBA για να πάρει το Final-8 από την Αθήνα.

Έντονες πιέσεις για να πάρει το Final-8 από την Αθήνα δέχεται τα τελευταία 24ωρα η FIBA! Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα κράτη ομάδων που συμμετέχουν, όπως για παράδειγμα η Τενερίφη και η Ισπανία, έχουν μεταφέρει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία πως μπορούν να εγγυηθούν και να φιλοξενήσουν με κόσμο και όλα τα απαραίτητα μέτρα το μεγάλο τουρνουά.

Προφανώς, αυτό που πάνε να εκμεταλλευτούν οι χώρες των άλλων συμμετεχόντων στο Final-8 είναι την κολισιεργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης να πάρει οριστικές αποφάσεις για τον Αθλητισμό και κατ’ επέκταση για τη διοργάνωση του Final-8 του Basketball Champions League και το αν μπορεί να γίνει με κόσμο…

Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση, είναι πως αυτό συμβαίνει την ώρα που από την Κυβέρνηση δίνεται η δυνατότητα με τα νέα μέτρα, σε ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους να λειτουργούν με το 50% της συνολικής χωρητικότητας τους, από 75% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Και την ίδια ώρα, στουςκινηματογράφους, θερινούς και κλειστούς, να λειτουργούν με πληρότητα 60. Και βεβαίως, όταν μιλάμε για κινηματογράφους και ειδικά τους κλειστούς, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στο θέμα συνωστισμού από ένα γήπεδο και δη το κλειστό του ΟΑΚΑ που είναι ένας τεράστιος χώρος.

Όπως και να χει, αυτό το γεγονός και το ότι η Κυβέρνηση δεν παίρνει αποφάσεις για το Final-8 φέρνει τον κίνδυνο η Αθήνα και η ΑΕΚ να χάσουν τη διοργάνωση. Κάτι που αν συμβεί σαφέστατα δεν θα είναι ότι καλύτερο όχι μόνο για την ομάδα αλλά συνολικά για την Ελλάδα αφού όταν έγινε η παρουσίαση κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης εμφανίζονταν αισιόδοξα πως η διοργάνωση θα μπορέσει να διεξαχθεί στην Ελλάδα. Πλέον τα πράγματα μπλέκουν και στο παιχνίδι μπαίνουν άλλες χώρες συμμετεχόντων με πρώτη-πρώτη την Ισπανία.

Advertisement