13.9
14:02

Να φύγουν όσοι δεν μπορούν, όχι δα και ο Λιβάγια!

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της ΑΕΚ που τα έχει βάλει με διοίκηση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Δικαιολογημένα ζητούν κάτι καλύτερο από την ομάδα τους, όμως δεν γίνεται να μείνουμε με αυτούς που δεν μπορούν, και να φύγουν οι καλοί. Ο psyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος εξηγεί

Σαφώς και η τέταρτη συνεχόμενη φορά που χάθηκε ένα ακόμη τρόπαιο στενοχώρησε πολλούς, και άλλους εκνεύρισε. Ο Ολυμπιακός με πολλές ελλείψεις έδειχνε (παρότι δεν είχε τη μπάλα) ανώτερος ποιοτικά αλλά και σε νοοτροπία. Λείπει πολύ η νοοτροπία νικητή από τους «κιτρινόμαυρους», όπως λείπει σαφώς και η ποιότητα από το ρόστερ της ομάδας που πρέπει να αλλάξει.

Κάποτε είχε γράψει ότι την ΑΕΚ την κυνηγά η εποχή της Γ’ και Β’ εθνικής, όμως ακόμα και τότε (με τους αντίστοιχους αντιπάλους) ο δικέφαλος είχε τουλάχιστον την πειθαρχία αλλά και το τσαγανό να τα βάζει με όλους. Πλέον η ΑΕΚ οφείλει να αλλάξει… Και αυτό δεν μπορεί να το κάνει διώχνοντας του ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της.

Στην διοίκηση της Ένωσης πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν θα έπρεπε εμάς τους φιλάθλους να μας απασχολεί η ανανέωση συμβολαίου του κάθε Λιβάγια η Ολιβέιρα. Είναι δεδομένο ότι τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σου, τους έχεις χαρούμενους (όχι καλομαθημένους) και τους διατηρείς στο ρόστερ σου πλαισιώνοντας τους με παίκτες αξίας. Δεν μπορείς όμως να λες σε παίκτη που η βασική του θέση είναι στον άξονα, ότι είναι αδιάφορος επειδή κατ’ ανάγκη παίζει μόνιμα στα άκρα της επίθεσης και δεν βγάζει όλα όσα θες.

Ζητάνε λοιπόν το… κεφάλι του Λιβάγια όταν στο ρόστερ παραμένουν ποδοσφαιριστές που πρέπει να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν. Όταν στο ρόστερ λείπουν παίκτες από καίριες θέσεις όπως αυτή του εξτρέμ, του δημιουργικού χαφ και του στόπερ.

Χρειάζεται η ΑΕΚ ποιότητα και προσωπικότητα στο γήπεδο

Θα μου πεις δεν μπορείς να έχεις έντεκα ποδοσφαιριστές με την κλάση του Λιβάγια, ούτε μπορείς να δίνεις τόσο μεγάλα συμβόλαια όπως αυτό του Ολιβέιρα. Συμφωνώ! Όμως τούτη τη στιγμή η ΑΕΚ χρειάζεται 18-20 ποδοσφαιριστές που θα αποτελούνται από παιχταράδες με ποιότητα, και προσωπικότητα στο γήπεδο, και άλλους παίκτες που θα διψάνε για να παίζουν με αυτή τη φανέλα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς (γιατί η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς πρέπει να αλλάξει) ο Καρέρα είναι ένας προπονητής που δεν μπορεί να κάνει μάγια. Έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, που δεν βασίζεται τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι των ποδοσφαιριστών αλλά κυρίως σε αυτό των χαρακτηριστικών.

Αν λοιπόν στην διοίκηση της ΑΕΚ ήθελαν με τον Ιταλό να δουν κάτι διαφορετικό, δεν θα το δουν με αυτούς τους παίκτες. Αλλιώς ας έμενε στον πάγκο ο Χιμένεθ, ένας προπονητής που αδικήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας, για να έρθει ο αμέσως επόμενος του, που σύμφωνα και με κάποιους ειδήμονες εκείνο τον καιρό, η Ένωση θα άλλαζε επίπεδο.

Advertisement