10.8
09:15

Κιτρινόμαυρα τελεσίγραφα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Εξαντλούνται τα όρια της ΑΕΚ που περιμένει τις θετικές εξελίξεις στις δυο… βασικές εκκρεμότητες. Ο Καρέρα θα ήθελα τους Βράνιες και Ινσούα στη σημερινή (10/08) πρώτη στα Σπάτα, όμως η εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται κρίσιμη.

Η ενίσχυση της κιτρινόμαυρης άμυνας αποτελεί το νούμερο ένα «θέλω» του Ίλια Ίβιτς και του Μάσιμο Καρέρα, στο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Οι περιπτώσεις των Βράνιες και Ινσούα φαντάζουν οι ιδανικές – από κάθε άποψη – για να καλύψουν τα κενά που έχουν παρατηρηθεί, δίχως να αποκλείεται περεταίρω ενίσχυση.

Ο… σίγουρος Βράνιες

Δεν έχει πάψει να υφίσταται η συμφωνία της ΑΕΚ με την πλευρά του Βόσνιου διεθνή, ωστόσο η «απελευθέρωσή» του από την Άντερλεχτ δεν έχει έρθει ακόμα.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν συζητούν το ενδεχόμενο καταβολής χρημάτων για την αγορά του 30χρονου από τους Βέλγους, περιμένοντας τις εξελίξεις και έχοντας λάβει τις ανάλογες βεβαιώσεις από τον Βράνιες.

Ωστόσο – και παρά τα συνεχή καθησυχαστικά μηνύματα που στέλνει ο «Όγκι» για την τελική θετική έκβαση της υπόθεσης –εξελίξεις δεν έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα, τέτοιες που να φέρουν τον παίκτη ως ελεύθερο στην Ελλάδα.

Η Ένωση έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στον Βράνιες. Η Άντερλεχτ παίζει το… δικό της παιχνίδι και οι συνθήκες οδηγούν την ΑΕΚ να προχωρά κι άλλες περιπτώσεις που ενδεχομένως να μην κριθούν από το θετικό ή αρνητικό «τέλος» στην υπόθεση Βράνιες.

Περιμένοντας το εξωτερικό

Η πρόταση της ΑΕΚ και ο τρόπος που έγινε η προσέγγιση με την πλευρά του 29χρονου Αργεντινού ήταν με τρόπο τέτοιο ώστε ο παίκτης να αναθεωρήσει τις αρχικές του σκέψεις.

Πλέον, η παραμονή στην Ελλάδα και η μεταγραφή του στην Ένωση φαντάζει το ιδανικότερο σενάριο για τον ίδιο και την οικογένειά του, ωστόσο η διορία που ζήτησε για να απαντήσει, πλέον εξαντλείται.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έστειλαν τελεσίγραφο στον Ινσούα για άμεση απάντηση στην – άκρως δελεαστική – πρόταση που του έχει κατατεθεί. Ο παίκτης δεν βρίσκει αυτό που ψάχνει στο εξωτερικό και η Ένωση κερδίζει πόντους.

Αμφότερες οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα, ωστόσο η ΑΕΚ έχει θέσει τους όρους της και μόνο με αυτούς θα φτάσει σε deal.

Η περίπτωση του Ινσούα αναμένεται να έχει θετική ή αρνητική εξέλιξη στα επόμενα 24ωρα, με τον… γάμο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Από την άλλη, ο Βράνιες στέλνει θετικά μηνύματα στην Ένωση, όμως η ομάδα έχει ήδη προχωρήσει περιπτώσεις άλλων στόπερ, που πιθανόν να μην συνδέονται με την κατάληξη με τον 30χρονο Βόσνιο.

Advertisement