Νέο υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής, τα οποία έφτασαν στα 151. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5270. Στα 84 τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Με αμείωτο ρυθμό κινείται η επιδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 151, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Σχετικά με τα νέα κρούσματα:
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5270 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών και οι 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement