05.8
22:40

Λίβανος: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές εκρήξεις – Πέντε Έλληνες τραυματίες

AEK1924.gr team
Advertisement

Σε 5 ανέρχονται οι Έλληνες τραυματίες στην Βηρυτό, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών-μεταξύ των οποίων και μία ελληνίδα πολίτης

Σε πέντε ανέρχονται οι Έλληνες που τραυματίστηκαν στις πολύνεκρες εκρήξεις της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού, το απόγευμα της Τρίτης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε και την δυσάρεστη είδηση του θανάτου Ελληνίδας πολίτη.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό κανάλι Al Manar TV, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 135. Την ίδια ώρα, οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 5.000, ενώ δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι.
Η κυβέρνηση της χώρας έθεσε την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τον κυβερνήτης της Βηρυτού, Μαργουάν Αμπούντ, έως και 300.000 υπολογίζονται εκείνοι που έχασαν τα σπίτια τους από τις εκρήξεις. Οι αξωματούχοι του λιμανιού της πόλης έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό υπό την επίβλεψη, μάλιστα, του στρατού, ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται πηγή πολύ κοντά στις προκαταρκτικές έρευνες, φαίνεται πως η αδράνεια και η αμέλεια από πλευράς των αρχών οδήγησαν στις φονικές εκρήξεις. Όπως αναφέρει είχε ζητηθεί ήδη από το 2016 και το 2017 από το δικαστικό σώμα να  ζητήσει από «την αρμόδια ναυτιλιακή υπηρεσία» να επανεξαγάγει ή να εγκρίνει την πώληση του νιτρικού αμμωνίου, το οποίο είχε απομακρυνθεί από ένα φορτηγό πλοίο, το Rhosus, και είχε εναποτεθεί στην αποθήκη 12, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του λιμανιού.
Ένα από τα έγγραφα αναφέρεται σε παρόμοια αιτήματα που είχαν γίνει το 2014 και 2015.
Πηγή: news247.gr
Advertisement