04.8
11:10

Όλο και πιο κοντά το Final 8 στο ΟΑΚΑ

AEK1924.gr team
Advertisement

Η προοπτική να διοργανωθεί στα Ιεροσόλυμα το Final 8 του Basketball Champions League έχει εγκαταλειφθεί λόγω κορωνοϊού, με την Αθήνα και το ΟΑΚΑ να είναι πλέον φαβορί για την διοργάνωση του.

Η δεύτερη έξαρση του κορωνοϊού στο Ισραήλ, βάζουν… φρένο στην απόφαση να διοργανωθεί στα Ιεροσόλυμα το Final 8 του BCL, ψάχνοντας την εναλλακτική λύση οι άνθρωποι της FIBA, χρίζοντας φαβορί αυτή την στιγμή την Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της «ΩΡΑ των Σπορ», αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, είχε προτείνει την προοπτική να διοργανωθεί και πάλι στην Αθήνα το Final 8, γι’ αυτό και είχε προχωρήσει στις απαραίτητες επαφές με τα υπουργεία Αθλητισμού, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, τα οποία θα έπρεπε να συγκαταθέσουν  για να διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου μάλιστα, δεν αφορά να διεξαχθεί το Final 8 σε γήπεδο κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με παρουσία φιλάθλων, με ένα 30 ως και 50% της χωρητικότητας του Κλειστού του ΟΑΚΑ, που αυτό αποτυπώνεται σε αριθμό 9.000 φιλάθλων στις εξέδρες.

Μέχρι αυτή την ώρα το FIBA δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά η απόφαση της αναμένεται μέσα στο μήνα, με την ομοσπονδία να την καθυστερεί, θέλοντας να έχει μια πλήρη εικόνα για το πως κυμαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού σε κάθε χώρα.

Απ’ εκεί και έπειτα υπενθυμίζεται στο Final 8 θα συναντηθούν ΑΕΚ-Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.

Advertisement