03.8
09:49

Στα υπόψιν ο Ρομπέρτα

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Ολλανδός επιθετικός της Λέφσκι Σόφιας βρίσκεται στην λίστα της ΑΕΚ, εφόσον και οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Σέρχιο Αραούχο.

Η προεργασία του Ίλια Ίβιτς στην συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο, δεν έχει περιοριστεί μόνο στις θέσεις που έχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση η ΑΕΚ, αλλά έχει ψαχτεί σε σχεδόν όλες τις θέσεις για παν ενδεχόμενο.

Πόσο μάλλον δε, όταν υπάρχουν κάποια ερωτηματικά μέσα στο ρόστερ που δεν ξέρουν το τι μέλλει γενέσθαι, όπως η περίπτωση του Αραούχο, που ουδείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει για το αν θα συνεχίσει και του χρόνου στα κιτρινόμαυρα, ή θα επιστρέψει στην Λας Πάλμας στην οποία ανήκει.

Η ΑΕΚ έχει θέσει ως προτεραιότητα της, την παραμονή του Τσίνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Λας Πάλμας, με αποτέλεσμα να θέλει να τον κρατήσει με τα δικά της, “θέλω”.

Συγκεκριμένα, οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να κρατήσουν τον Αργεντινό επιθετικό για ακόμα ένα χρόνο, με την μορφή δανεισμού, αλλά και με οψιόν αγοράς γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν την πρόταση τους, στην ισπανική ομάδα.

Η ΑΕΚ θα περιμένει την απάντηση της Λας Πάλμας, αλλά επειδή δεν θέλει να χάσει χρόνο, σε περίπτωση που βρεθεί σε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Ισπανούς, θέλει να είναι έτοιμη για να τρέξει την οποιανδήποτε άλλη περίπτωση που έχει διακρίνει.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νάιτζιλ Ρομπέρτα που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Λέφσκι Σόφιας και είναι μια απ’ τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει ο Ίλια Ίβιτς και τον έχει στα υπόψιν του, αλλά χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η οποιανδήποτε επαφή, μένοντας απλά στην συλλογή πληροφοριών.

Η Ένωση έχει ως πρώτη επιλογή την παραμονή του Αραούχο, με τους δικούς της όρους, αλλά λόγω ότι δεν εξαρτάται πλήρως απ’ την ίδια αλλά απ’ την Λας Πάλμας, έχει στα υπόψιν της, κι’ άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ώστε να εμφανιστεί έτοιμη όταν πρέπει να προχωρήσει στην ενίσχυση της ομάδας, όταν και εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο στην περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ΑΕΚ, θα κάνουν την προσπάθεια τους, καταθέτοντας μια πρόταση και ανάλογα τις προθέσεις της Λας Πάλμας και την απάντηση της, θα πράξουν ανάλογα και θα κρίνουν αν θα πρέπει να απαντήσουν με αντι-πρόταση, ή να κόψουν κάθε ελπίδα για την παραμονή του Αραούχο, στρέφοντας σε άλλες περιπτώσεις, όπως του Ρομπέρτα.

Advertisement