02.8
13:26

«Στην πόρτα της εξόδου από την Λας Πάλμας ο Αραούχο»

AEK1924.gr team
Advertisement

Δημοσιεύματα απ’ την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Σέρχιο Αραούχο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου απ’ την Λας Πάλμας.

Η ισπανική ιστοσελίδα «Udlaspalmas», που ασχολείται κυρίως με το ρεπορτάζ της Λας Πάλμας μέσα από ένα δημοσίευμα της, ανέφερε πως ο Σέρχιο Αραούχο, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου απ’ την ομάδα των Κανάριων Νησιών, καθώς η πρόθεση της διοίκησης είναι να μειώσει το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν στο 50%.

Το ίδιο δημοσίευμα βάζει χρονικό περιθώριο, λέγοντας πως αυτό το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ δεν πρέπει να γίνει μετά τις 10 Αυγούστου, αλλά μέχρι τότε, όταν και ξεκινάει η προετοιμασία της Ισπανικής ομάδας.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Αυγούστου, όταν και ξεκινάει η προετοιμασία της Λας Πάλμας, ώστε να καταφέρει να ανασάνει οικονομικά, στήνοντας απ’ την αρχή την ομάδα της επόμενης σεζόν, αφήνοντας μακριά τα βαριά συμβόλαια του ρόστερ της.

Ένα απ’ αυτά τα συμβόλαια είναι και ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί η Λας Πάλμας να σηκώσει το συμβόλαιο του, γι’ αυτό και θέλει να βρει τρόπο να απαλλαγεί οικονομικά από ένα τέτοιο βάρος, ενώ φαίνεται σχεδόν απίθανο ο “Τσίνο” να δεχτεί μείωση συμβολαίου, αφού δεν επιθυμεί να επιστρέψει στα Κανάρια Νησιά για να αγωνιστεί στη La Liga 2.

Με αυτά και με εκείνα λοιπόν, η αποχώρηση με κάθε τρόπο του Αραούχο απ’ την Λας Πάλμας είναι μονόδρομος και η ΑΕΚ έχει μια καλή ευκαιρία, για να κρατήσει τον Αργεντινό στο ρόστερ της και την επόμενη σεζόν.

Οι Κιτρινόμαυροι όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν με μια τελική πρόταση στη Λας Πάλμας για την παραμονή του Αραούχο, προτείνοντας επί της ουσίας τον εκ’ νέου δανεισμό του, βάζοντας και μια οψιόν αγοράς χαμηλότερη απ’ αυτήν που είχε την περασμένη σεζόν, για του χρόνου, περιμένοντας απ’ εκεί και έπειτα τις προθέσεις των Ισπανών και για το αν θα δεχτούν ή θα διαπραγματευτούν το συγκεκριμένο σενάριο.

Advertisement