02.8
09:40

Δεν υπολογίζεται ο Βράνιες, περιμένει η ΑΕΚ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ο Βόσνιος αμυντικός δεν υπολογίζεται απ’ την Βέλγικη ομάδα, η οποία όμως ζητάει ένα εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του. Στάση αναμονής απ’ την ΑΕΚ που περιμένει τον παίκτη να βρει λύση.

Είναι ξεκάθαρο με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Όγκνιεν Βράνιες δεν υπολογίζεται απ’ την Άντερλεχτ, με αποτέλεσμα να τον χρησιμοποιούν με την δεύτερη ομάδα, μαζί με τους άλλους συμπαίκτες του που δεν υπολογίζονται για το ρόστερ της επόμενης σεζόν της Βέλγικης ομάδας, μένοντας παράλληλα εκτός αποστολής για το φιλικό που ακολούθησε απέναντι στη Λιλ της πρώτης.

Όμως, τα πράγματα όσον αφορά την αποχώρηση του απ’ τους “μωβ” μόνο εύκολη δεν είναι κι’ αυτό γιατί οι άνθρωποι της Άντερλεχτ, παρότι θέλουν να ξεφορτωθούν το μεγάλο συμβόλαιο του Βράνιες, θα ήθελαν να βάλουν ένα συμβολικό ποσό στα ταμεία τους, ώστε να μετριάσουν όσο το δυνατόν την χασούρα των 3,5 εκατ. ευρώ που τους κόστισε η μεταγραφή του απ’ τους Κιτρινόμαυρους πριν δυο χρόνια.

Φυσικά, άλλος ενδιαφερόμενος πλην της ΑΕΚ για τον Βράνιες δεν έχει υπάρξει και η Ένωση δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να δαπανήσει το οποιονδήποτε ποσό για να αποκτήσει τον Βόσνιο αμυντικό, απ’ την στιγμή που τα έχει βρει σε όλα με τον παίκτη και περιμένει απλά την “ελευθέρας” του για να τον ντύσει και πάλι στα κιτρινόμαυρα.

Απ’ την άλλη και η πλευρά του Βράνιες έχει κάνει ξεκάθαρο στους Βέλγους ότι θέλει να αποχωρήσει ως ελεύθερος, χαρίζοντας ένα ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι το ποσό του συμβολαίου του για την επόμενη διετία, αν και αρχικά ζήταγε 500.000 ευρώ σε βάθος διετίας (σύμφωνα με Βελγικό δημοσίευμα) για να μείνει ελεύθερος, πλέον δείχνει διατεθειμένος να μην βγάλει οικονομικό όφελος, παρά μόνο να πάρει την ελευθέρας του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα απ’ την Άντερλεχτ, που όσο αργεί τόσο περισσότερο θα δυσκολεύουν, καθώς η ΑΕΚ κρατάει στάση αναμονής, αλλά δεν σημαίνει ότι θα περιμένει τον Βράνιες μέχρι να μείνει ελεύθερος, καθώς θέλει μέσα στο επόμενο διάστημα να σχηματίσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν και δεν έχει χρόνο για άλλη αναμονή.

Κάτι που σημαίνει, ότι αν ο Βράνιες δεν μείνει άμεσα ελεύθερος, τότε η Ένωση θα αποσύρει την πρόταση της, θα προχωρήσει άλλες λύσεις και τότε θα μείνει ο Βόσνιος αμυντικός πάνω στο συμβόλαιο του, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα για τους Βέλγους, οι οποίοι “πηγαίνουν για μαλλί, αλλά θα βγουν κουρεμένοι” αν δεν ξεμπερδέψουν άμεσα με την περίπτωση Βράνιες και όσο η ΑΕΚ τον κρατάει μέσα στην λίστα για την ενίσχυση της άμυνας της.

Advertisement