01.8
12:24

Ράμος: Θύμα της… κόλασης στην Βενεζουέλα

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο νεοαποκτηθέντας διαγώνιος της ΑΕΚ, Έντουαρτ Ράμος, πρόκειται για ένα από τα… θύματα της τεταμένης κατάστασης τω τελευταίων χρόνων στην Βενεζουέλα, που στην Ελλάδα βρήκε τον «παράδεισό» του.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΑΟΝΣ Μίλων και αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας που προσπάθησε στα μπαράζ ανόδου να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 ανδρών.

Η ιστορία του ωστόσο έρχεται από την μακρινή Βενεζουέλα, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μαζί με τους γονείς του και τους τέσσερις αδερφούς του.

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Μαΐου 2016, όταν την τελευταία στιγμή άλλαξε τα εισιτήρια και από την Αργεντινή, ταξίδεψε στην άγνωστη – για τον ίδιο – Ελλάδα, με την ελπίδα να «χτίσει» μια κανονική ζωή.

Στην Βενεζουέλα ο φόβος για εμφύλιο δεν έχει φύγει, η πείνα, οι κακουχίες και η φτώχεια είναι ο κανόνες από τον οποίο δεν έχει ξεφύγει η οικογένειά του. «Βγάζουν με δυσκολία τα έξοδα τους», ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξη στο «Έθνος» για την οικογένειά του.

«Μετά από τρία χρόνια εδώ όχι μόνο ξέρω ποια είναι η Ελλάδα αλλά ξέρω πως είναι ένας παράδεισος της γης. Και εδώ περνάω δύσκολα και με τα απαραίτητα αλλά για τίποτα στον κόσμο δε θα ήθελα να επιστρέψω πίσω. […] Στην αρχή ήταν δύσκολα. Δεν ήξερα ελληνικά. Τώρα έχω φίλους και ανθρώπους που με αγαπάνε.

Συχνά βρίσκομαι με άλλους συμπατριώτες μου και συζητάμε για αυτά που συμβαίνουν προσευχόμαστε να πάνε τα πράγματα καλά και βγει γρήγορα η πατρίδα από την κρίση. Στεναχωριέμαι και φοβάμαι πολύ. Το σώμα μου μόνο είναι εδώ. Το μυαλό μου είναι εκεί, στην οικογένεια, στο σπίτι, στους συγγενείς μου αλλά και στους συμπατριώτες μου.

Πονάω και κλαίω κάθε βράδυ. Ολοι προσευχόμαστε να βρεθεί μία λύση και η χώρα να ορθοποδήσει. Μία ολόκληρη γενιά έχει χάσει τα όνειρα της και τις ελπίδες της αλλά ακόμα και τώρα ελπίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων στο «Έθνος».

Αναλυτικά όλη συγκλονιστική συνέντευξη του Ράμος, ΕΔΩ!

Advertisement