Διευρύνεται η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει 57 νέα κρούσματα το απόγευμα της Τετάρτης. Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν.
Επιπλέον 57 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το απόγευμα της Τετάρτης. Τα 10 σε πύλες εισόδου και 3 ακόμη που πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο.
Σχετικά με τα νέα κρούσματα:
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες. 1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Επίσης 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 511.429 * κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6442 (1.4%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η σημαντική αύξηση στον αριθμό τελευταίο 24ωρο αποδίδεται στο γεγονός ότι ολοκληρώθηκε μαζική ενσωμάτωση δεδομένων των εργαστηρίων.
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement