29.7
21:03

Κληρώνει για γυναίκες & άνδρες στο βόλεϊ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Την ερχόμενη Παρασκευή (31/07) αναμένεται να μάθουν αντιπάλους τα τμήματα βόλεϊ της ΑΕΚ, με το γυναικείο να επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία και το ανδρικό να δηλώνει συμμετοχή στην Preleague.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας η ΑΕΚ της Καρδιάς επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, ενώ και οι Κοριτσάρες επιστρέφουν στην Volleyleague ύστερα από 3 χρόνια απουσίας.

Και τα δυο πρωταθλήματα (Preleague και Volleyleague) θα διεξαχθούν με τις ομάδες χωρισμένες σε ομίλους, με τις κληρώσεις να είναι ορισμένες για την Παρασκευή.

Γυναικείο τμήμα – Volleyleague (A1 κατηγορία)

Στην κλήρωση για την Α1 Γυναικών θα δημιουργηθούν 2 γκρουπ ομάδων, μέσα από μία σειρά χωρισμών των ζευγαριών που έχουν οριστεί βάσει δυναμικότητας.

Ο Ολυμπιακός και ο Α.Ο. Θήρας θα είναι οι επικεφαλής των δυο ομίλων (Α’ και Β’) και στην συνέχεια θα υπάρξει το «μοίρασμα» των υπόλοιπων ομάδων ανά δυάδες.

Συγκεκριμένα οι δυάδες των ομάδων είναι ΠΑΟΚ-Άρης, Πορφύρας-Μαρκόπουλος, Αίας Ευόσμου-Λαμία και ΑΕΚ-Αμαζόνες. Από την κάθε δυάδα θα προκύπτει μία ομάδα για τον Α’ και μία για τον Β’ Όμιλο.

Εξαίρεση υπάρχει για τον Πανναξιακό και τον Ηλυσιακό που θα τοποθετηθούν απευθείας στους Ομίλους που θα βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο Α.Ο. Θήρας αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Η Α’ φάση περιλαμβάνει πρωτάθλημα δύο γύρων και οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν όμιλο έξι ομάδων, χωρίς όμως να μεταφέρουν τη βαθμολογία της Α’ φάσης.

Η Β’ φάση θα έχει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων και ο πρωταθλητής θα βγει μέσω της βαθμολογίας.

Ανδρικό τμήμα – Preleague

Στην κλήρωση για την 2η εθνική κατηγορία ανδρών θα τεθούν στο σύνολο 12 ομάδες, που θα σχηματίσουν 2 Ομίλους των 6 ομάδων.

Τα 2 γκρουπ που θα αναδείξουν τους 6μελής Ομίλους (3 ομάδες από το κάθε γκρούπ) έχουν χωριστεί με βάση την έδρα της κάθε ομάδας και συγκεκριμένα είναι τα εξής:

Από εκεί και πέρα στην Β’ φάση του πρωταθλήματος της Preleague θα δημιουργηθούν 3 νέα mini-γκρουπ όπου θα αποτελούνται από τις εξής ομάδες:

Α’ γκρούπ: 1ος και 2ος από Α’ και Β’ Όμιλο της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος / θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη, εκτός αν υπάρχει συναίνεση / οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις
1 έως και 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος

Β’ γκρούπ: 3ος και 5ος από τον Α’ Όμιλο και 4ος και 6ος από τον Β’ Όμιλο της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος / θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη, εκτός αν υπάρχει συναίνεση.

Γ’ γκρούπ: 4ος και 6ος από τον Α’ Όμιλο και 3ος και 5ος από τον Β’ Όμιλο της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος / θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη, εκτός αν υπάρχει συναίνεση.

Για τις θέσει 5 έως 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης της Preleague θα λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία των ομάδων ανά θέση στα γκρούπ Β’ και Γ’ της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος. Ήτοι ο καλύτερος πρώτος κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, ο χειρότερος πρώτος στην έκτη κοκ.

Την άνοδο στην Α1 κατηγορία θα κερδίσουν οι ομάδες εκείνες που θα τερματίσουν στην θέση 1 και 2 του Α’ γκρούπ της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος.

Advertisement