16.7
21:02

Στην επόμενη κλεψιά μην μιλήσεις

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Είναι αδιανόητο στον πλανήτη ΑΕΚ το πως κατάφερε να διχαστεί για προβλήματα άλλων – Ο ΠΑΟΚ πέταξε το μπαλάκι, και στην ΑΕΚ τσίμπησαν αμφότεροι νιώθοντας ότι έχουν το χρέος να αποδείξουν ότι πάντα πράττουν με την ηθική. Γράφει στον PsyxiatRo ο Πάνος Καλογερόπουλος κάνοντας και την αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν

Και «ναι» συμφωνώ είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ, να πράττεις πάντα με γνώμονα το σωστό, το ηθικό, το συναισθηματικό. Εκφράσεις που δεν θα βρεις στο λεξιλόγιο των άλλων. Αυτών (όλοι στο ίδιο τσουβάλι είναι) που εδώ και δεκαετίες έχουν μάθει να ζουν πατώντας πάνω από το πτώμα σου. Αυτών που θα έκαναν τα πάντα μόνο και μόνο για να κερδίσουν, αυτών που ακόμα και την ίδια τους την οικογένεια θα πουλούσαν για να βρεθούν στο… βάθρο. Φυσικά πάντα μη έντιμα, μη παντελονάτα. Αυτών που αν βρισκόντουσαν στη θέση σου σήμερα, θα γελούσαν και θα ζητωκραύγαζαν γεμάτοι από ικανοποίηση.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή που στην ΑΕΚ βάζουν ακόμα μία υπογραφή. Υπογράφουν ακόμα μια ιστορική μέρα, καθώς μετά τα όσα εξελίχθηκαν στην χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και τους 12 παίκτες που παράνομα είχε μαζί του στην αποστολή (οι 9 έπαιξαν), η διοίκηση της Ένωσης δεν θα αντλήσει το έννομο συμφέρον της για ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης. Ένα παιχνίδι όπου στον ΠΑΟΚ έμαθαν(!) λίγο πριν την έναρξη του ότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές τους (αμέλεια ή σκοπιμότητα;), εν τέλει ολοκληρώθηκε και στην Ένωση το αφήνουν να περάσει στην ιστορία.

Αν κάνουμε λοιπόν μια μικρή αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία θα καταλάβουμε ότι (τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη) η ΑΕΚ έπραξε λάθος.

Σεζόν 2016-17

Την ώρα λοιπόν που συμμαχούσες για να κατεβάσεις την χούντα από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, οι… του Βορρά στην έφεραν πισώπλατα κερδίζοντας το κύπελλο με γκολ δύο μέτρα οφσάιντ.

Σεζόν 2017-18

Στην χρονιά του πιο δίκαιου πρωταθλήματος σου μετά από 24 χρόνια στην ιστορία σου, έβγαλαν πιστόλια και άλλαξαν νόμους και εκεί που το βράδυ ήσουν στο +5 σε αγώνα κεκλεισμένων, ξύπνησες +2 και… sold out. Επίσης, την ίδια χρονιά γλίτωσαν και τον υποβιβασμό με την πρωτοφανή εισβολή του Σαββίδη με το όπλο, ζητώντας να μετρήσει το πεντακάθαρο γκολ-οφσαιντ του Βαρέλα.

Σεζόν 2018-19

Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχες όταν πέρυσι στον τελικό μαζί τους δεν σου έδωσαν δύο καθαρά πέναλτι ενώ οι διαιτητές VAR είχαν αλλάξει… ονόματα χωρίς να το ξέρεις!

Σεζόν 2019-20

Για να έρθουμε στην φετινή σεζόν όπου μετά την πολυιδιοκτησία που αποκαλύφθηκε και τις σχέσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, όχι μόνο πάρθηκαν πίσω οι βαθμοί, έγινε και αλλαγή στο νόμο ούτως ώστε ο δικέφαλος του Βορρά να γλιτώσει και πάλι τον υποβιβασμό.

Απέναντι λοιπόν σε αυτούς η ΑΕΚ επέλεξε να γυρίσει και το άλλο μάγουλο λαμβάνοντας μια απόφαση που δεν είναι απάντηση σε κανέναν. Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε έχει δείξει η Ένωση με πράξεις ότι είναι πιο ηθική και πιο σοβαρή από τον καθένα. Μπορεί να είναι ιστορική αυτή της η απόφαση, μπορεί και να είναι απλά… ΑΕΚ, όμως στην επόμενη κλεψιά που θα υποστεί από τους αναξιόπιστους που έχει απέναντι της, δεν θα έχει δικαίωμα να μιλήσει.

Advertisement