16.7
01:23

Με ληγμένα δελτία υγείας έπαιξε ο ΠΑΟΚ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Με αθεώρητα δελτία υγείας αγωνίστηκαν δώδεκα ποδοσφαιριστές (!) του ΠΑΟΚ στο αποψινό αγώνα με την ΑΕΚ, παρά την ενημέρωση των διαιτητών προς τους ανθρώπους των Ασπρόμαυρων.

Σε απίστευτη… γκάφα υπέπεσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, καθώς άφησαν εδώ και δέκα ημέρες αθεώρητα δελτία υγείας δώδεκα ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους να θεωρείται αντικανονική και η ΑΕΚ να έχει δικαίωμα για ένσταση.

Συγκεκριμένα και με βάση το άρθρο 18 του ΚΑΠ, οι συγκεκριμένοι παίκτες αγωνίστηκαν αντικανονικά στο αποψινό ντέρμπι, κάτι που ανέφερε και τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος στο Φύλλο Αγώνα και ο οποίος πριν απ’ την έναρξη του αγώνα ενημέρωσε τους γενικούς αρχηγούς των δυο ομάδων, Δημητριάδη και Καρυπίδη ενώπιον του παρατηρητή του αγώνα για το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αθεώρητα δελτία υγείας, τα οποία και κρατήθηκαν απ’ τον τέταρτο, μετά το τέλος του αγώνα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, πριν από την έναρξη του αγώνα, φώναξε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων (Δημητριάδη-Καρυπίδη) και τους ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δελτία του ΠΑΟΚ γιατί ήταν ληγμένα τα δελτία υγείας.

Για την ακρίβεια δώδεκα δελτία υγείας δεν ήταν ανανεωμένα όπως πρέπει και αυτό σύμφωνα με τον ΚΑΠ έχει να κάνει με την κανονικότητα της συμμετοχής των παικτών, που επί της ουσίας ήταν η μισή ομάδα του ΠΑΟΚ.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο ματς με Ολυμπιακό αλλά και με τον Παναθηναϊκό, αλλά καμία απ’ τις δυο ομάδες δεν το γνώριζε, αλλά ούτε οι διαιτητές το παρατήρησαν (!) για να ενημερώσουν τους παράγοντες της εκάστοτε ομάδας και πλέον έχει παρέλθει το 48ωρο που επιτρέπεται για να γίνει η ένσταση απ’ τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Με αυτά και με εκείνα λοιπόν, ο τέταρτος πριν απ’ την έναρξη του αγώνα ενημέρωσε εγκαίρως και πολύ σωστά τους ανθρώπους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και τους ανέφερε ότι θα το γράψει και στο φύλλο αγώνος όπως και έκανε, με το ματς να ξεκινάει κανονικά, αλλά με τον ΠΑΟΚ στην δυσχερή θέση λόγω των δελτίων.

Απ’ εδώ και έπειτα η ΑΕΚ έχει το 48ωρο περιθώριο για υποβολή ένστασης και πιθανότατα αύριο θα φανεί για το ποιες ενέργειες θα πράξει για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς το άρθρο 18 παρ 3 του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο πως απαγορεύεται η συμμετοχή Ποδοσφαιριστών χωρίς  τις κάρτες υγείας κι αν αν ο παίκτης συμμετέχει η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική.

Τώρα, όσον αφορά τις ποινές που μπορεί να δεχτεί μια ομάδα σε μια τέτοια περίπτωση και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, είναι ότι χάνει το ματς στο οποίο αγωνίστηκαν οι -παραβάτες- ποδοσφαιριστές, ενώ κινδυνεύει και με αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο.

Advertisement