16.7
02:42

Η τιμωρία που προβλέπεται για την παράβαση του ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟ)

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο κανονισμός για τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση ένστασης δεν προβλέπει μόνο ήττα με 3-0, αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών, όπως και χρηματικό πρόστιμο.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια γκάφα… ολκής στο ματς με την ΑΕΚ και φαίνεται πως θα την πληρώσει πολύ ακριβά αν σε περίπτωση που οι Κιτρινόμαυροι προχωρήσουν σε ένσταση για την αντικανονική συμμετοχή των δώδεκα ποδοσφαιριστών των Θεσσαλονικιών, που είναι αρκετά πιθανόν να της στοιχίσει την δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League

Συγκεκριμένα και με βάση το άρθρο 18 του ΚΑΠ, η παρουσία των συγκεκριμένων παικτών είναι ξεκάθαρα αντικανονική και προφανώς δίνει στην ΑΕΚ το δικαίωμα της ένστασης.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, πως σε περίπτωση που η Ένωση προχωρήσει στην ένσταση, ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί αυτόματα, χάνοντας με 3-0 το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και θα του επιβληθεί και αφαίρεση τριών βαθμών, απ’ το βαθμολογικό πίνακα. Η συγκεκριμένη τιμωρία φέρνει τους Κιτρινόμαυρους σε θέση να σκαρφαλώσουν στην δεύτερη θέση, ρίχνοντας τους Θεσσαλονικείς στη τρίτη θέση, ενώ παράλληλα αποκτούν και την διαφορά που αναλογεί για να κλειδώσουν από τώρα την θέση τους, για τα προκριματικά του Champions League.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης όμως, έχει να κάνει όχι με το λάθος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που δεν έχουν ανανεώσει τα δελτία υγείας των δώδεκα ποδοσφαιριστών εδώ και δέκα μέρες, αλλά με την απόφαση να δηλωθούν στο φύλλο αγώνος, αλλά και να αγωνιστούν στο ματς οι συγκεκριμένοι δώδεκα ποδοσφαιριστές, παρότι γνώριζαν το “θέμα” πριν απ’ την έναρξη του αγώνα, κάτι που σήμαινε ότι θα μπορούσαν να αγωνιστούν ΜΟΝΟ με τους ποδοσφαιριστές που είχαν νόμιμα δικαίωμα συμμετοχής.

Παρόλα αυτά προτίμησαν να αγωνιστούν με τους… παράνομους, έχοντας τον κίνδυνο της τιμωρίας, βάζοντας κάτω απ’ το χαλάκι το πρόβλημα, χωρίς να το εμφάνιζαν πριν την έναρξη του ματς, αλλά και χωρίς να θελήσουν να παρατάξουν στον αγωνιστικό χώρο, μια αδύναμη ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα όπως το χθεσινό.

Αναλυτικά όσα γράφει το ΚΑΠ:

Advertisement