14.7
09:20

Αρσενιάδης στο ΑΕΚ1924: «Η ΑΕΚ έχει αλλάξει φιλοσοφία – Υπάρχει μεγάλη προοπτική»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ μιλά αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για την επιστροφή του στην ομάδα, τις αλλαγές που έχει διαπιστώσει αλλά και την στόχευση που υπάρχει εν όψει της νέας σεζόν που θα βρει τις κιτρινόμαυρες αθλήτριες στην Α1.

Η μεγάλη προοπτική που δίνει η Ένωση αλλά και ο τρόπους που τον προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας, ήταν οι λόγοι που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την κιτρινόμαυρη πρόταση.

Ο Κώστας Αρσενιάδης επιστρέφει στην καθημερινότητας της ΑΕΚ και δείχνει πεπεισμένος πως κάτι πολύ δυνατό χτίζεται γύρω από το βόλεϊ της ομάδας και όχι μόνο.

Αναφέρεται στην «Αγιά Σοφιά», μιλά για τις μεταγραφές και δεν βρίσκει άλλα κοσμικά επίθετα για να χαρακτηρίσει τον… πανταχού παρόντα κόσμο της Ένωσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Αρσενιάδη στο ΑΕΚ1924:

Για τα συναισθήματα της επιστροφής του στην ΑΕΚ: «Προσπαθώ να αφήσω εκτός τους συναισθηματισμούς. Έχω περάσει πολλά χρόνια στην ΑΕΚ, κυρίως ως παίκτης και είναι λογικό να υπάρχουν αναμνήσεις και φιλίες. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να αφήσουμε τους συναισθηματισμούς και να δουλέψουμε σοβαρά γιατί αναφερόμαστε σε έναν σύλλογο που θέλει να θέσει τις βάσεις για υψηλούς στόχους σε κάθε άθλημα που συμμετέχει.»

Για τις πρώτες εντυπώσεις: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Δεν έχω ξανασυνεργαστεί με τους ανθρώπους που βρίσκονται πλέον στο τμήμα, αλλά αυτό που κατάλαβα από την πρώτη στιγμή είναι πως υπάρχει όραμα και φιλοδοξίες για το μέλλον. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει φιλοσοφία προς το καλύτερο και δείχνει πως επιστρέφει δυναμικά παντού.»

Για την νέα φιλοσοφία που ανέφερε προηγουμένως: «Το γήπεδο της ‘’Αγιάς Σοφιάς’’ θα δώσει τεράστια ώθηση στο σύλλογο και θα αποτελεί ένα σύμβολο για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την ΑΕΚ και πολύ περισσότερο για τους φιλάθλους. Είναι σημαντικό το γεγονός πως η ομάδα πλέον είναι ενιαίο σύνολο και υπάρχει καλή συνεργασία σε ολόκληρο το φάσμα της, από το ποδόσφαιρο μέχρι το βόλεϊ και το μπάσκετ μέχρι τον στίβο.»

Για τον λόγο που τον έκανε η ΑΕΚ να επιστρέψει στους πάγκους μετά από 1,5 χρόνο απουσίας: «Επιστρέφω γιατί υπάρχει πολύ καλή προοπτική. Δέχθηκα μία πολύ καλή πρόταση από αξιόλογους ανθρώπους και ο τρόπος που με πλησιάσαν ήταν ουσιαστικός. Η προοπτική που δίνει η ΑΕΚ είναι πολύ σημαντική για εμένα γιατί δείχνει πως στο μέλλον θα έχει υψηλούς στόχους.»

«Ο κόσμος της ΑΕΚ αγαπά το βόλεϊ»

Για την στόχευση που υπάρχει εν όψει της νέας χρονιάς: «Η ΑΕΚ θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα. Να γνωρίσει εκ νέου την κατηγορία, να δίνει τις δυσκολίες, να μετρήσει την δυναμική της ώστε τις επόμενες σεζόν να λειτουργήσει σε τελείως διαφορετικά πλαίσια, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους. Φέτος είναι θα είναι μία χρονιά κυρίως αναγνωριστική, ώστε στο μέλλον να ξεκινήσει κάτι πολύ δυνατότερο.»

Για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Πρέπει να γίνουν σωστές και στοχευμένες κινήσεις και να χτίσουμε βήμα-βήμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως μπορεί να αναφερόμαστε στο μέγεθος της ΑΕΚ αλλά είναι μία νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Έμεινε ένας κορμός που ανέβασε την ομάδα από την Pre league. Θα δούμε τη δυναμική μας σε κάθε θέση και θα κρίνουμε που θα πρέπει να ενισχυθούμε και που όχι.»

Για το πρωτάθλημα της Volleyleague: «Θα είναι ένα πολύ περίεργο πρωτάθλημα, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η μορφή που θα έχει αλλά και για πρώτη χρονιά θα δούμε τα 5 μεγάλα κλαμπ (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη) μαζί, στην ίδια κατηγορία.»

Για την έδρα που θα χρησιμοποιεί η ΑΕΚ: «Δεν έχουμε κάτι οριστικό ακόμα, από όσο γνωρίζω με την επικοινωνία μου με την διοίκηση. Είναι ένα ακόμα ένα σημείο στο οποίο η ΑΕΚ δουλεύει για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχουν σκέψεις αλλά αυτά είναι θέματα της διοίκησης.»

Για την στήριξη του κόσμου: «Για τον κόσμο της ΑΕΚ δεν υπάρχουν να πεις πολλά πράγματα. Η παρουσία του σε κάθε γήπεδο που παίζει η ομάδα, μιλάει από μόνη της. Σε όλα τα αθλήματα δίνουν το ‘’παρών’’ αλλά φαίνεται πως στο βόλεϊ δείχνουν εδώ και χρόνια την αγάπη τους για την ομάδα. Το έχω ζήσει ως παίκτης, το έχω βιώσει ως προπονητής, το έχω δει ως φίλαθλος και μόνο καλά λόγια μπορείς να πεις για τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να αγαπάνε και να στηρίζουν με την παρουσία του.»

Advertisement