11.7
09:03

Μην της βάζετε δύσκολα… τσιτώνει

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σιγή ιχθύος από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο σχετικά με το πήγαινε-έλα των 7 βαθμών και την εκ νέου διαμόρφωση της βαθμολογίας. Ο στόχος της νίκης σε κάθε ματς δεν αλλάζει για την ΑΕΚ που μοιάζει… μπαρουτοκαπνισμένη.

Ούτε κουβέντα δεν ανέφερε ο Μάσιμο Καρέρα κατά τη χθεσινή (11/07) προπόνηση στα Σπάτα, σχετικά με την νέα θέση που βρέθηκε η ΑΕΚ στη βαθμολογία.

Αυτό που τόνιζε διαρκώς μέσα σε κάθε ομιλία του, ήταν πως τόσο κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ιταλός θέλει να δει την ομάδα του νικήτρια.

Η συγκυρία μοιάζει ιδανική ώστε η Ένωση να απαντήσει στις δικαστικές αποφάσεις εντός γηπέδων, καθώς εμφανίζεται αρκετά ανεβασμένη μετά την διακοπή της πανδημίας και απόλυτα συγκεντρωμένη στους στόχους της.

Τον χαρακτήρα της νικήτριας έχει καταφέρει να επαναφέρει ο Καρέρα και αυτό αποδεικνύεται (και) από στατιστικής απόψεως. Σε 26 αναμετρήσεις, η ΑΕΚ του Ιταλού έχασε μόλις τις 2. Νούμερα που θυμίζουν την πρωταθληματική πορεία της ομάδας το 2017-18.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι παίκτες, με πρώτους εκείνους που είχαν κοιμηθεί πριν το ντέρμπι του 2018 στην άδεια – από κόσμο – Τούμπα στο +5 και την επομένη ξύπνησα στο +2 με το γήπεδο του ΠΑΟΚ κατάμεστο.

Υπάρχει μεγάλη δίψα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, ώστε ο στόχος της 2ης θέσης και του Κυπέλλου να επιτευχθούν. Το χρωστάνε στους εαυτούς τους άλλωστε και έχουν λόγο έμπνευσης που ακούει στο όνομα, Μάσιμο Καρέρα.

Μία ακόμα δοκιμασία για τους Κιτρινόμαυρους που στην ουσία δεν αλλάζει τον στόχο της νίκης σε κάθε ματς, αλλά τους… τσιτώνει με το βλέμμα στο Champions League.

Advertisement