11.7
10:16

Ηρθαν στην Ελλάδα οι ανανεωμένες Quadrifoglio από 123.500 ευρώ

AEK1924.gr team
Advertisement

Οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio για το 2020, κυρίως στον τομέα της εργονομίας και της συνδεσιμότητας, φέρουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Οι κορυφαίες εκδόσεις Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, εφοδιάζονται με κινητήρα τοποθετημένο στο διαμήκη άξονα, V6 bi-Turbo βενζίνης 2.9 lt – 510 ίππων, η ισχύς του οποίου μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους πίσω τροχούς της Giulia και στους 4 τροχούς της Stelvio, μέσω του αποκλειστικού συστήματος τετρακίνησης Q4.

Και στις δύο περιπτώσεις το πίσω διαφορικό Torque Vectoring εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση, αλλά και ευελιξία, ενώ η ανάρτηση AlfaLink, η κεντρική μονάδα ελέγχου CDC και το σύστημα DNA PRO -που προσφέρει και το πρόγραμμα RACE- συμπληρώνουν το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο των δύο μοντέλων.

H Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio επιταχύνει σε 3,9 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η Stelvio Quadrifoglio σε 3,8 δευτ.

Ως προς τις αλλαγές, υπάρχει το νέο σύστημα πολυμέσων-Navigation με την οθόνη αφής 8,8 ιντσών που διαθέτει γραφικά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου.

Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων είναι απόλυτα συμβατό με λειτουργία Mirroring μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών Apple Car Auto και Android Auto. Όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) αυτά περιλαμβάνουν τα: Lane Keeping Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας), Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας), Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο) και Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης).

Όλα αυτά που προσφέρουν τα δύο μοντέλα, τιμώνται προς 123.500 ευρώ (Giulia) και 130.000 ευρώ (Stelvio), ενώ όπως και όλες οι εκδόσεις των Giulia και Stelvio καλύπτονται, χωρίς επιπλέον κόστος, από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση 200.000χλμ. και 5ετές πρόγραμμα συντήρησης.

΄Πηγή: sport24.gr

Advertisement