09.7
09:00

Κρατάει την ουσία και προχωράει!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κουρασμένη στο χθεσινό αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά για ακόμα μια φορά ήταν διαβασμένη όπως πρέπει και δεν απειλήθηκε απ’ τον αντίπαλο της, αντιθέτως πήρε την ουσία και τη… νίκη.

Σε αυτό το σημείο της σεζόν και με την ΑΕΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ήταν γνωστό πως κάθε ματς που έχουν οι Κιτρινόμαυροι μπροστά τους, είναι κρίσιμο για να πετύχουν τον στόχο τους, για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Η Ένωση στο χθεσινό αγώνα με τον ΟΦΗ, μπορεί να μην ήταν όπως θα ήθελε να είναι από βάση απόδοσης, καθώς έβγαλε κούραση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν πλήρως ουσιαστική και με 2-0 απ’ το πρώτο ημίχρονο, έκανε το ματς διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, δεν πιέστηκαν ουδέποτε απ’ τον ΟΦΗ, έδειξαν μια κούραση στην εικόνα τους, αλλά έβγαλαν ουσία και πήραν τη νίκη, που είναι κι’ αυτή που μετράει στο τέλος της ημέρας.

Το κυριότερο όμως που κρατάει η ΑΕΚ απ’ το χθεσινό αγώνα, εκτός της νίκης και των τριών βαθμών, που της έδωσε το δικαίωμα να ανεβάσει την διαφορά στο +4 απ’ τον τρίτο ΠΑΟΚ, ήταν ότι παρά την κούραση κάποιων ποδοσφαιριστών και το σβήσιμο των μηχανών τους, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι είχαν το πλάνο τους, θέλοντας να το τηρήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δείχνει πλέον για μια ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος, τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή της, έχοντας ένα δυνατό και σκληρό σύνολο σε όλες τις γραμμές, αποδίδοντας τα μέγιστα με το 4-3-3.

Ο Ιταλός τεχνικός για ακόμα μια φορά έστησε καταπληκτικά τους Κιτρινόμαυρους απέναντι στους Κρητικούς, παίρνοντας την… ταυτότητα και του Γιώργου Σίμου και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το δημιούργημα του, βλέποντας όλο και πιο κοντά τ’ αστέρια, που θα αποτελέσουν και τον πρώτο στόχο που θα επιτευχθεί.

Advertisement