09.7
09:30

Η ευκαιρία του «ανεβασμένου» Παουλίνιο

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Ο Πορτογάλος μπακ είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Μπακάκη. Η «προκατάληψη» λόγω Καρντόσο, η μαγική ασίστ και οι ευκαιρίες που αρπάζει την μια μετά την άλλη.

Η περίπτωση του Παουλίνιο είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, καθώς αποκτήθηκε το καλοκαίρι, με στόχο αφενός να καλύψει το κενό του Γκάλο και αφετέρου να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο αποχώρησε ο Καρντόσο, αλλά και συνάμα η επιθυμία του να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, ήταν αρκετά για να βάλουν τον Πορτογάλο μπακ στην «black list».

Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση σαφέστατα επηρέασε και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση στο πρώτο μισό της σεζόν να δικαιώσει τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν προς το πρόσωπο του.

Μετρώντας ελάχιστες εμφανίσεις, ο Παουλίνιο δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, μένοντας σταθερά εκτός ενδεκάδας, αλλά και αποστολής.

Η ΑΣΙΣΤ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με την έλευση του Καρέρα, τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν και πολύ. Ο χρόνος συμμετοχής του Πορτογάλου δεν αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για σίγουρη πώληση του το καλοκαίρι.

Μέχρι που στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον Άρη στο «Χαριλάου», ο τραυματισμός του Μπακάκη στο ημίχρονο, υποχρέωσε τον Ιταλό τεχνικό να βασιστεί στον Πορτογάλο για τα υπόλοιπα λεπτά.

Η συνέχεια γνωστή. Άψογη σέντρα με το εξωτερικό στον Λιβάγια, γκολ στο 90+5΄, παράταση και… φύγαμε για τελικό. Η συγκεκριμένη ασίστ ήταν αρκετή, ώστε ο Παουλίνιο να «χτίσει» ψυχολογία και σταδιακά να κερδίσει αρκετούς από τους επικριτές του.

Μάλιστα, στα τελευταία ματς τα ανεβάσματα του, σε συνδυασμό με επιτυχημένες μεταβιβάσεις προς την αντίπαλη περιοχή, δημιουργούν μια αρκετά ευχάριστη εικόνα για έναν ποδοσφαιριστή, που ήταν επί της ουσίας εκτός πλάνων.

Ο Παουλίνιο άλλωστε δεσμεύεται με δύο ακόμη χρονιά συμβολαίου. Στο χέρι του είναι να αρπάξει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και να διεκδικήσει φανέλα βασικού, τώρα που επιστρέφει ο Μπακάκης κάτι που θα εξελίξει αμφότερους.

Advertisement