08.7
12:30

Μαυρέλου στο ΑΕΚ1924: «Η ΑΕΚ έχει όραμα να πρωταγωνιστήσει»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η 34χρονη έμπειρη αθλήτρια της Ένωσης μιλά αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για τη δικαίωση της ανόδου, το πρότζεκτ της ομάδας που την… ιντρίγκαρε και την αιτία που αποδέχθηκε την πρόταση.

Μία ιστορική χρόνια ολοκληρώνεται για το γυναικείο τμήμα πόλο της ΑΕΚ, με την επόμενη να την περιμένει στην Α1. Η Βάσω Μαυρέλου σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΑΕΚ1924, τονίζει τη σημασία της «οικογένειας» που έφτιαξε η Ένωση.

Αναφέρεται στους… 3 λόγους που επέστρεψε στην ενεργό δράση αλλά και το όραμα της ΑΕΚ να αναλάβει τα σκήπτρα του αθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Μαυρέλου στο ΑΕΚ1924:

Η άνοδος επετεύχθη. Αισθάνεστε δικαίωση για την φετινή σας προσπάθεια;

«Όταν έρχεται μια επιτυχία πάντα νιώθεις δικαιωμένος και υπερήφανος για τους κόπους της χρονιάς. Ποσό μάλλον όταν το αποτέλεσμα είναι αυτό που είχες σαν όραμα και στόχο!»

Από την αρχή τον ρόλο του φαβορί και στο τέλος τον επιβεβαιώσατε. Τελικά λειτουργεί θετικά ή φέρνει έξτρα πίεση για αποτέλεσμα;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι το φαβορί όλοι σε υπολογίζουν περισσότερο και προσπαθούν να σε φτάσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί από μόνο του άγχος. Εγώ προσωπικά δεν είχα γιατί ήξερα τι αθλήτριες είμαστε και πίστευα σε κάθε μια ξεχωριστά από την αρχή.»

Έχοντας φτάσει στην κορυφή του ελληνικού πόλο, ήταν εύκολη επιλογή η ΑΕΚ, δεδομένου της κατηγορίας που ξεκινούσε; Τι ήταν αυτό που ξεχώρισες και σε έκανε να δεχθείς την πρόταση;

«Ίσα ίσα το ότι ξεκινούσε από το 0 με ιντρίγκαρε. Χαίρομαι να βλέπω να αναβαθμίζεται το άθλημα μας και να μπαίνουν στο «παιχνίδι» περισσότερες ομάδες, ποσό μάλλον ένας ιστορικός σύλλογος όπως η ΑΕΚ. Το μόνο που με έκανε (αρχικά) να θέλω να παίξω στην ομάδα ήταν οι κολλητές μου φίλες Μαρία Τσουρή, Μαρία Μπαλωμενάκη, Χριστίνα Δημητροκάλη.

Από μικρές είχαμε όνειρο να παίξουμε όλες μαζί σε μια ομάδα και η ΑΕΚ μας έδωσε αυτή την ευκαιρία. Εγώ είχα βγει από την ενεργό δράση ένα χρόνο πριν (έπαιζα στο Νηρέα Χαλανδρίου) και είχα ασχοληθεί με την προπονητική στο νησί μου. Αλλά αυτό το όνειρο που είχαμε από μικρές ήθελα να το ζήσω, όπως κάθε όνειρο μου!»

Αν έπρεπε να κρατήσεις δυο στιγμές από την φετινή χρονιά. Ποιες θα ήταν αυτές;

«Η πρώτη προπόνηση με τα κορίτσια όταν ήρθα από Χίο , και το σφύριγμα της λήξης που είχαμε πετύχει το στόχο μας.»

Του χρόνου συνεχίζεις με τα κιτρινόμαυρα; Και αν ναι, πως φαντάζεσαι το μέλλον σου στην ΑΕΚ;

«Δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση για την επόμενη χρόνια, όποτε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι η ΑΕΚ έχει πίσω της δυο αξιόλογους ανθρώπους (κ. Μιχαλόπουλο και κ. Κιρμιζόγλου) με όραμα να δουν το γυναικείο τμήμα να πρωταγωνιστεί και θα κάνει σίγουρα κάποιες κινήσεις για να πετύχει αυτό το στόχο σύντομα.

Οποίες και αν είναι αυτές εγώ εύχομαι τα καλύτερα γιατί έχουν φτιάξει μια ομάδα που είναι «οικογένεια» και αυτό μετά από τόσα χρόνια στο χώρο του αθλητισμού θεωρώ ότι είναι τα θεμέλια για να χτιστεί κάτι δυνατό και όμορφο!»

Advertisement