05.7
16:07

Κομνηνός: «Τιμητικές οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου για το BCL»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός μίλησε σε ιστοσελίδα για την διοργάνωση και έκανε αναφορά και για τις δηλώσεις του Δημητρή Γιαννακόπουλου, τονίζοντας ότι είναι τιμητικό.

Αναλυτικά όσα είπε στο socratesdergi.com ο Πατρίκ Κομνηνός:

«Φυσικά ήταν ενθαρρυντικό», ανέφερε σε πρώτη φάση ο Κομνηνός, προτού προσθέσει: «Είμαστε μία διοργάνωση τεσσάρων ετών και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να συνεχίσουμε μέχρι την κορυφή. Ήταν τιμή μας που τέτοιες θετικές δηλώσεις προήλθαν από έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Το BCL το έχει αυτό, έχει ένα όραμα και μια αποστολή, είναι προφανές ότι είναι ένας οργανισμός που έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και μπορεί να έχει αντίκτυπο στην Ήπειρο. Όπως πάντα λέω, το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορεί να ξεκινήσει συζητήσεις που μπορεί να αλλάξουν το τρέχον τοπίο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σύστημα στην Ευρώπη δεν είναι το ιδανικό. Αυτό είναι ένα από τα εμπόδια στην ανάπτυξη των συλλόγων».

Επιπρόσθετα, ανέφερε: «Πρέπει να εξηγήσουμε το δικό μας μοντέλο και να πείσουμε τους ανθρώπους ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Η FIBA ​​κάνει μια αξιοσημείωτη επένδυση, διευρύνοντας τον ανταγωνισμό και δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο. Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, αυτό που συναντάμε στην Ευρώπη είναι διαφορετικά μοντέλα και διαφορετικές φιλοσοφίες για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα αθλήματα. Είμαστε στην πρωταρχική πλευρά αυτής της διάκρισης, με στόχο την οργανική ανάπτυξη. Το ζήτημα που υπογράμμισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων. Αυτές οι λέξεις ήταν ένα σημαντικό μήνυμα για τους κύκλους μπάσκετ».

Advertisement