03.7
09:15

Ο Σβάρνας μαθαίνει δίπλα στον καλύτερο 

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Ο Στράτος Σβάρνας την φετινή σεζόν έχει κάνει εμφανή άλματα προόδου, η απόδοση του που σταδιακά βελτιώνεται και ο «δάσκαλος» Τσιγκρίνσκι που εκτός από την ποιότητα προσφέρει και τις γνώσεις του. 

Η περίπτωση του Σβάρνα είναι ιδιαίτερη και αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» της ΑΕΚ. Όντας στην ΑΕΚ από την Β’ Εθνική, με ένα διετές πέρασμα από την Ξάνθη, ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την σεζόν ως ο τέταρτος στην ιεραρχία των στόπερ.

Αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς απουσίες στην θέση του υπήρχαν συνεχώς, είτε λόγω καρτών, είτε λόγω τραυματισμών. Οι ευκαιρίες ήταν πολλές και παρά τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε στην απόδοση του στο πρώτο μισό της σεζόν, η έλευση Καρέρα τον «ανέβασε» αγωνιστικά.

Ένα σερί καλών αγώνων τον καθιέρωσε στην εντεκάδα, επιτρέποντας του να «χτίσει» ψυχολογία και να αποδείξει την αξία του. Η βελτίωση του μάλιστα ήταν τέτοια που τον έφερε και ένα βήμα από την Εθνική ομάδα, αλλά ο κορωνοϊός είχε άλλα σχέδια.

Στα play off έχει αγωνιστεί στα 4/5 των αγώνων που έχει δώσει η Ένωση ως βασικός και φαίνεται ότι έχει ταιριάξει με τον Τσιγκρίνσκι. Άλλωστε η ταχύτητα του Έλληνα αμυντικού συνδυάζεται με την ηρεμία του Ουκρανού, ο οποίος δείχνει ότι έχει συμβάλλει, ώστε ο Σβάρνας να εξελίξει το δημιουργικό του στυλ παιχνιδιού, με πολύ ακριβείς μεταβιβάσεις.

Το τελευταίο πολύ σταθερό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (01/07) ήρθε να καλύψει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα με τον Ολυμπιακό, οπού γενικότερα η κιτρινόμαυρη άμυνα παρουσίασε προβλήματα.

Ο Σβάρνας ξέρει ότι με τον «Τσίγκρι» ενεργό και στο πλευρό του, μπορεί να εξελιχθεί και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που συνεχώς του παρουσιάζονται. Στο χέρι του είναι λοιπόν να τις «αρπάξει» και να καθιερωθεί στις προτιμήσεις του Ιταλού τεχνικού!

Advertisement