02.7
10:00

Τσιγκρίνσκι με τάσεις… αυτοθυσίας

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Εκ των κορυφαίων ο Ουκρανός πολύπειρος στόπερ της ΑΕΚ στη χθεσινή «άλωση»  της Τούμπας. Απέδειξε ξανά πως όσο είναι μακριά από τραυματισμούς, γίνεται ο ηγέτης της κιτρινόμαυρης άμυνας.

Αν άπαντες στα Σπάτα έπρεπε να επιλέξουν έναν ποδοσφαιριστή ως τον πιο… επαγγελματία, όλοι θα έδειχναν κατευθείαν τον Τσιγκρίνσκι.

Δεν είναι μόνο η παρουσία του στο γήπεδο, αλλά και εκτός αυτού – την ώρα που οι κάμερες δεν γράφουν – ο Ουκρανός αποτελεί παίκτη-πρότυπο που κάθε ομάδα θέλει να έχει στα αποδυτήρια της.

Σε αγωνιστικό επίπεδο κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει επιστρέψει πλέον στο 100% της απόδοσης. Απαλλαγμένος από ατυχίες, δηλώνει δυνατό «παρών» στην κρίσιμη ευθεία, πριν το φινάλε.

Η παρουσία του χθες στον αγώνα, μαζί με τον εξαιρετικότατο Σβάρνα, είναι η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται τι μπορεί να προσφέρει ακόμα ο 33χρονος.. Όχι, ο «Τσίγκρι» δεν θα είναι πάντα ο… χθεσινοβραδινός και ούτε η ομάδα πρέπει να βασιστεί εξ’ ολοκλήρου σε εκείνον.

Από την άλλη όμως, θα αποτελέσει μια πολυτελείς επιλογή για τον Καρέρα, στην οποία μπορεί να βασιστεί. Άλλωστε, πρώτοι έχετε διαβάσει μέσα από το ΑΕΚ1924, για τις φιλολογικές συζητήσεις ΑΕΚ και Τσιγκρίνσκι, όταν ο ίδιος αποφασίσει να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του.

Στην Ένωση πιστεύουν πολύ στα όσα μπορεί να προσφέρει ο Ουκρανός. Ωστόσο, ο 33χρονος, θέλει να αισθάνεται χρήσιμος για να βάλει την υπογραφή του στο τελευταίο (πιθανότατα) συμβόλαιο της καριέρας του.

Έτσι, η παραμονή του Ντμίτρο στην Ένωση της επόμενης χρονιάς, πρέπει να θεωρείται απαραίτητη. Ενός παίκτη-βαρόμετρο για την ΑΕΚ της τελευταίας πενταετίας με τάσεις… αυτοθυσίας για την ομάδα.

Advertisement