02.7
17:28

Προς Ριζούπολη ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Όλα δείχνουν ότι το γήπεδο της Ριζούπολης θα είναι η έδρα για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για την Κυριακή (26/07) με ώρα έναρξης στις 21:00.

Χωρίς να είναι τίποτα οριστικό και επίσημο, φαίνεται πως η εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου για την έδρα του τελικού της διοργάνωσης θα είναι το γήπεδο της Ριζούπολης.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ αναζητούσαν το τελευταίο διάστημα μια ουδέτερη έδρα για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και εντός Αττικής, με τα γήπεδα του Περιστερίου, της Νέα Σμύρνης και τη Ριζούπολης να είναι τα φαβορί, αφού νωρίτερα είχαν βγει εκτός εξίσωσης το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, λόγω ότι αποτελούν έδρες των δυο φιναλίστ.

Η Ομοσπονδία λοιπόν, όπως όλα δείχνουν έχει καταλήξει στην απόφαση να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης, την Ριζούπολη, έπειτα απ’ την Επιτροπή του Κυπέλλου που έκανε την εισήγηση της, γι’ αυτήν την απόφαση.

Κάτι επίσημο βέβαια δεν έχει υπάρξει, καθώς η εισήγηση της Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί απ’ την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, για να επισημοποιηθεί η έδρα του τελικού, αλλά και να κλειδώσει η ημερομηνια.

Ως πιθανή ημερομηνία για να προγραμματιστεί ο τελικός, φαίνεται για την ώρα πως θα είναι η Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21:00 και θα διεξαχθεί όπως είναι αναμενόμενο, χωρίς την παρουσία φιλάθλων των δυο ομάδων και με περιορισμένα μέτρα ασφαλείας λόγω… κορωνοϊού.

Βέβαια, η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όταν και ανακοινωθεί επίσημα απ’ την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τόσο η έδρα, όσο και η ημερομηνία .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ στη Ριζούπολη τα τελευταία χρόνια κρατάει ένα δυνατό αήττητο, ενώ έχει πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο, το πρωτάθλημα του 2018, που αγωνίστηκε τελευταία αγωνιστική με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στη κατακίτρινη Ριζούπολη και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο γήπεδο της πάει!

Advertisement