02.7
09:27

Ο καλός Κρίστισιτς «ανεβάζει» την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Ο Νέναντ Κρίστισιτς επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις και έκανε την διαφορά με τα ατελείωτα χιλιόμετρα την αστείρευτη ενέργεια και το πάθος του, που αλλάζουν επίπεδο την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Τα ντέρμπι συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του χθεσινού αγώνα, η ΑΕΚ πήρε αναμφισβήτητα το πιο άνετο «διπλό» των τελευταίων ετών στην Τούμπα και η μεσαία της γραμμή καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα.

Πρωταγωνιστής μετά από καιρό, ο Νέναντ Κρίστισιτς, ο οποίος στην… μετάκορωνοϊού εποχή δεν είχε βρει τα πατήματα του. Χθες ωστόσο έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στην πιο κομβική αναμέτρηση μέχρι τώρα στα play off.

Έχοντας τον Μάνταλο παρτενέρ ως εσωτερικό χαφ, ο Σέρβος χαφ ένιωθε την ασφάλεια του Σιμόες, ο οποίος έκανε την «βρώμικη» δουλειά και οι τρεις τους συντέλεσαν μια πολύ δυνατή τριάδα.

Τα ατελείωτα χιλιόμετρα του Κρίστισιτς ξεχώρισαν, δημιουργώντας παράλληλα πολλές επιθετικές προσπάθειες για τους συμπαίκτες του. Μάλιστα, απείλησε και την εστία του Πασχαλάκη, με ένα μακρινό δυνατό σουτ, που λίγο έλειψε να τον χρίσει σκόρερ.

Η γενικότερη εικόνα του 30χρονου χαφ θύμισε τον παίκτη που βελτιώθηκε σε τεράστιο βαθμό επί Καρέρα και έδεσε το κέντρο της ΑΕΚ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι όταν ο Κρίστισιτς είναι σε καλή μέρα, ολόκληρη η ομάδα αποδίδει καλύτερα.

Η Ένωση καλείται πλέον να δώσει 5 ματς – φωτιά για την δεύτερη θέση κι έναν τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Καρέρα ξέρει ότι αν ο Σέρβος είναι διαθέσιμος και φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τότε η ομάδα του μπορεί να καταφέρει την εκπλήρωση αμφότερων των στόχων.

Advertisement