29.6
20:45

Ήττα Αυγενάκη και τρομερή… κωλοτούμπα (pics)

AEK1924.gr team
Advertisement

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού να υπερασπιζόταν μέχρι εσχάτων τα όσα ντροπιαστικά πήγαινε να περάσει από τη Βουλή, ωστόσο η κωλοτούμπα είναι γεγονός.

Δεν πέρασε το «ετσιθελικό» νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη που φωτογράφιζε τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ, ενώ έδινε την ευκαιρία σε υπόδικους να διοικούν.

Η αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και όλων των φορέων του υγιούς ποδοσφαίρου έδωσαν μία μεγάλη ήττα στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Πλέον, εντάχθηκε στις διεθνείς διατάξεις και έτσι το κώλυμα δημιουργείται για κατοχή μετοχών στοιχηματικής εταιρίας άνω των 15%. Παράλληλα  η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων θα ελέγχει αν ακόμα και όταν κατέχεις μικρότερο ποσοστό, ασκείς διοίκηση με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την ήττα του Αυγενάκη και του εντολέα του, δεν υπάρχουν κωλύματα μεταξύ ΑΕΚ και Δημήτρη Μελισσανίδη. Επίσης, σημαντικές είναι και οι αλλαγές που έγιναν σχετικά με τους υπόδικους.

Ενώ αρχικά έλεγε ότι υφίσταται κώλυμα για πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα, προστίθεται η φράση «έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση».

Που σημαίνει ότι το κώλυμα θα τον ακολουθεί συνέχεια και δεν θα μπορεί να επιστρέψει αν καταδικαστεί, ακόμα και από τον πρώτο βαθμό! Το κώλυμα ουσιαστικά θα αίρεται μόνο αν σε κάποια βαθμίδα δικαιοσύνης αθωωθεί.

Advertisement