17.6
16:00

Περί Βράνιες το ανάγνωσμα…

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Για ακόμα μια φορά στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, το όνομα του Βράνιες γίνεται πρώτο θέμα με αρνητικό πρόσημο, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά η υπόθεση του έχει πολλές προεκτάσεις και δεν “τελειώνει” μόνο στην τρέλα του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Γράφει ο psyxiatRos Βαγγέλης Κατσαΐτης

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Όγνιεν Βράνιες νούμερο… 342! Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά με τον Βόσνιο αμυντικό, να ενημερώνει την ΑΕΚ πως δεν προτίθεται να επιστρέψει πίσω και η Ένωση με την πλευρά της να τα “παίρνει κρανίο” και να ενημερώνει την Άντερλεχτ με λίγα λόγια ότι: “Είχες τραγική στάση σαν ομάδα, μας τα έπρηξες και αφού θες τόσο πολύ την “ωρολογιακή βόμβα Όγκνιεν” στην επιστρέφω από τώρα και βάλε την στον…”

Δεν κούρασε το μπρος – πίσω, αλλά η τρέλα του Όγκνιεν…

Θα μου πείτε «και ποιος σου εγγυάται εσένα ότι δεν θα ξαναφορέσει τα κιτρινόμαυρα;» Κανείς θα απαντήσω εγώ και όσο η υπόθεση Βράνιες, είναι θέμα Μελισσανίδη, τόσο θα λέω ότι για τον συγκεκριμένο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ούτε ότι τελείωσε, ούτε ότι δεν τελείωσε. Άλλωστε και ο “επαναπατρισμός” του στα Σπάτα σε ένα λογικό πλαίσιο μια επαγγελματικής ομάδας φάνταζε ως αυτοκτονία. Αλλά παρόλα αυτα, ο “Τίγρης” πήρε την απόφαση μιλώντας για ψυχιάτρους και δεν βλέπω κάποιον που θα μπορούσε να τον σταματήσει, αν θέλει να την ξαναπάρει.

Αλλά το ζητούμενο μας δεν είναι αυτό, οπότε ας προχωρήσουμε παρακάτω. Παρατηρώ ότι πολύ έμειναν στο τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης και την άρνηση του Βράνιες να επιστρέψει. Φυσικά και ξενίζει αυτή η αντίδραση, απλά ας δούμε συνολικά ολόκληρη την εικόνα πριν τον “κρεμάσουμε” (δικαίως η προσωπική μου άποψη) για ακόμα μια φορά (μέχρι να τον ξεκρεμάσουμε πάλι).

1) Η Άντερλεχτ με την ΑΕΚ εδώ και περίπου ένα μήνα συζητούσαν την δυνατότητα παράτασης του δανεισμού του παίκτη για ακόμα ένα μήνα λόγω της όλης κατάστασης με τον Covid-19, με τις “ευλογίες”¨της FIFA. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν υπήρξε κάποια λύση και στις 6/6 οι Βέλγοι είχαν αφήσει να διαρρεύσει στον Τύπο της χώρας τους πως δεν θα δώσουν το ΟΚ για παραμονή του παίκτη. Η ΑΕΚ περίμενε την επίσημη απάντηση για να κινηθεί στη συνέχεια με ενέργειες προς την FIFA. Πριν από 4 μέρες (13/6) γράφτηκε στον Βελγικό Τύπο πως η Άντερλεχτ δίνει το ΟΚ στην ΑΕΚ και χθες(16/6) τελικά, έδωσε επίσημο Όχι!

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ θα κράταγε τον Βράνιες για ακόμα 15 μέρες και τέλος. Θα μου πεις σε 15 μέρες κρίνονται πάρα πολλά! Μαζί σας και συμφωνώ! Αλλά…

2) Την προηγούμενη μέρα της τελικής απάντησης της Άντερλεχτ, ο Βράνιες έφυγε για την χώρα του με άδεια από την “σημαία” και εν συνεχεία, ενημέρωσε πως έχω φύγει και δεν θέλω να γυρίσω τώρα για 15 μέρες.

Με λίγα λόγια, μέσα σε αυτή την απόφαση του Βράνιες, θεωρώ πως κρύβεται από πίσω και η επικοινωνία με την Άντερλεχτ που πιθανότατα του διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να τον αφήσει ελεύθερο και κατάλαβε και ο ίδιος στα 31 του πως δεν γίνεται να πάει κόντρα και να χάσει 1.8 που δεν θα το βρει ενδεχομένως ακόμα και αν παίζει μέχρι τα 40 του, με αυτά τα μυαλά που κουβαλά.

3) Στην όλη υπόθεση έπαιξε σημαντικό ρόλο, ίσως και τον πιο δυνατό, η αδυναμία σε βαθμό αστειότητας, από πλευράς FIFA, για την στήριξη των πρωταθλημάτων και των ομάδων που ξεκίνησαν ξανά την αγωνιστική δράση. Το να λες “θα υπάρξουν παράταση στα συμβόλαια προκειμένου να μην υπάρχουν αλλοιώσεις, αλλά με την σύμφωνη γνώμη και των δύο ομάδων” δεν το λες και στήριξη.

Μετά από όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως ουσιαστικά την λιγότερη ευθύνη την έχει ο ίδιος ο παίκτης, από την άποψη ότι έκανε κάτι που το περίμενες για τον Βράνιες. Όπως όλα τα υπόλοιπα που έχει κάνει και πάντα κάνει κακό στην ομάδα. Απλά, μεγέθυνε όλο το παραπάνω στο τέλος της ημέρας.

Ας πάμε επιτέλους παρακάτω

Όπως και να έχει, επιτέλους η ΑΕΚ (που πλέον έχει και τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή στην χώρα) θα πρέπει να αφήσει το παρελθόν και να προχωρήσει στο μέλλον με τον Ιβιτς να κάνει αυτό που ξέρει καλά και να στήσει μια ομάδα πρωταθληματική για την επόμενη σεζόν και ειδικότερα για την πρώτη χρονιά που θα επιστρέψουμε στο σπίτι μας.

Αρκετά ασχοληθήκαμε με τον Βράνιες και τον κάθε Βράνιες που επειδή έχει καλά χαρακτηριστικά και μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της ΑΕΚ, δικαιολογούμε όλες τις άλλες μλκς που κάνει και απλά σφυρίζουμε αδιάφορα.

Σκοπός είναι πλέον, η ΑΕΚ της σεζόν της Αγιάς Σοφιάς να μην ασχολείται με τίποτα άλλο πλην το πως θα κατακτήσω τα πάντα! Και όποιος, εκτός ή… εντός των τειχών, μου δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτό τον στόχο θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες…

Advertisement