02.6
14:15

Ούκιτς: «Έπαιξα υπέροχα στην ΑΕΚ και παρέμεινα!»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο άλλοτε παίκτης της Βασίλισσας, μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του, κάνοντας αναφορά στην ΑΕΚ και στον Γιούρι Ζντοβτς

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρόκο Ούκιτς dalmatinskiportal.hr:

«Υπήρχαν δύο καταστάσεις στις οποίες σκεφτόμουν το τέλος της καριέρας μου. Η πρώτη ήταν στην ηλικία των 30 ετών όταν έπαιξα την πρώτη μου χρονιά στην Τσεντεβίτα. Δεν είχα καλή σεζόν. Μέχρι τότε έπαιζα αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα. Στη συνέχεια όλο το καλοκαίρι πέρασε χωρίς καλές προτάσεις και βιώσαμε επίσης μία καταστροφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 όταν χάσαμε από την Τσεχία. Μπήκε η χρονιά χωρίς να έχω ομάδα. Ημουν πληγωμένος, δεν ήθελα να δεχθώ κακές προσφορές. Δεν ήμουν πουθενά για δυο μήνες και μετά πήγα στο Βαρέζε. Δεν ξέρω γιατί. Για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου πήγα κάπου χωρίς την οικογένειά μου. Δεν αντέχω να είμαι μακριά τους. Επέστρεψα ξανά στο Σπλιτ για δυο μήνες. Ήμουν εντελώς χαμένος. Αργότερα υπέγραψα στην Καντού για να παίξω μέχρι το τέλος της σεζόν. Ηταν η στιγμή που τελείωνα. Στη συνέχεια έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο, όπου έπαιξα καλά και η όλη η ομάδα το ίδιο».

Για Ζνόβτς και ΑΕΚ: «Αρχισα να παίρνω ξανά σοβαρές προσφορές. Με κάλεσε η ΑΕΚ και υπό την ηγεσία του Γιούρι Ζντοβτς άρχισα να αλλάζω σοβαρά το παιχνίδι μου. Ηταν ο οραματιστής μου για το πώς πρέπει να παίζει ένας παίκτης στην ηλικία μου στη θέση μου. Αποδέχθηκα τον τρόπο σκέψης του για το μπάσκετ. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπέγραψα συμβόλαιο στην ΑΕΚ για τρεις μήνες. Εάν μετά τους τρεις μήνες δεν ήμουν ικανοποιημένος, θα έφευγα και δεν θα είχα ομάδα. Θα ήμουν έτοιμος να τελειώσω την καριέρα μου, αλλά έπαιξα υπέροχα. Ημουν ο πρώτος παίκτης εκεί. Ηταν μία ανοδική πορεία σε ένα ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο, αλλά ακόμα αρκετά καλό για να μπορέσει να παίξεις σοβαρό μπάσκετ».

Για το μέλλον του: «Έχω περάσει απ’ όλες τις φάσεις. Οι άνθρωποι τείνουν να διαγράφουν τους παίκτες νωρίς. Τώρα μετά από 20χρόνια καριέρας νιώθω πιο φρέσκος, απ’ ότι ένιωθα μετά από 14 ή 15 χρόνια καριέρας. Τώρα είναι απλώς ένας αριθμός για εμένα. Δεν ξέρω αν θα παίξω ένα χρόνο, δυο, τρία ή τέσσερα».

Advertisement