02.6
22:40

Χάμιλτον: “Η αδικία είναι αηδιαστική και ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει”

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, με ανάρτησή του στα social media ζητά να μην μείνει κανείς σιωπηρός και ν’ αντιδράσουν όλοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι του αθλητισμού παίρνουν θέση για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μινεσότα, ενώ ο επιθετικός του Άρη, Μπράουντ Ιντέγε, με γράμμα του στο Sport24.gr ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, με ανάρτησή του στα social media ζητά να μην μείνει κανείς σιωπηρός, υποστηρίζει ότι η αδικία με βάση το χρώμα του δέρματος είναι αηδιαστική και πρέπει να σταματήσει και περιέγραψε τα συναισθήματα οργής και θυμού που ένιωσε την περασμένη εβδομάδα.

“Αυτή η προηγούμενη εβδομάδα ήταν τόσο σκοτεινή. Απέτυχα να συγκρατήσω τα συναισθήματά του. Ένιωσα τόσο πολύ θυμό, λύπη και απογοήτευση γι’ αυτό που είδαν τα μάτια μου. Η αδικία που βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουν τα αδέρφια μας παγκοσμίως ξανά και ξανά είναι αηδιαστική και ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει.

Τόσος πολύς κόσμος μοιάζει έκπληκτος, αλλά δυστυχώς για εμάς δεν είναι έκπληξη. Όλοι όσοι είναι μαύροι, καφέ ή κάτι ανάμεσα το βλέπουν κάθε ημέρα και δεν θα έπρεπε να νιώθουν λες και είναι ένοχοι επειδή γεννήθηκαν ή να φοβούνται για τις ζωές τους με βάση το χρώμα του δέρματός μας.

Ο Γουίλ Σμιθ το είπε καλύτερα, ο ρατσισμός δεν επιδεινώνεται, απλά αποτυπώνεται σε εικόνα. Μόνο τώρα που ο κόσμος είναι τόσο καλά εξοπλισμένος με κάμερες μπόρεσε αυτό το θέμα να έρθει στο φως με αυτόν τον ηχηρό τρόπο.

Είναι μόνο όταν υπάρχουν διαδηλώσεις και φωνές για δικαιοσύνη που οι δυνάμεις υποκύπτουν και μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά έπειτα είναι τόσο αργά και τίποτα αρκετό δεν έχει γίνει. Πήρε εκατοντάδες επί εκατοντάδων παραπόνων και καιγόμενα κτίρια πριν οι αρχές ν’ αντιδράσουν και ν’ αποφασίσουν να συλλάβουν τον Ντέρεκ Σοβέν για τη δολοφονία κι αυτό είναι λυπηρό.

Δυστυχώς η Αμερική δεν είναι το μόνο μέρος που ο ρατσισμός ζει και συνεχίζουμε να αποτυγχάνουμε ως άνθρωποι όταν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο. Παρακαλώ μην κάθεστε σιωπηροί, ανεξάρτητα από χρώμα του δέρματός σας”, αναφέρει η ανάρτηση του Λιούις Χάμιλτον.

Advertisement