01.6
19:17

Σύσκεψη για την οργάνωση του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην εποχή του… κορωνοϊού

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στην ΠΑΕ ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να σχεδιάζουν την κάθε λεπτομέρεια για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τηρώντας πλήρως τα πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνα στην εποχή του… κορωνοϊού.

Η Super League ξεκινάει και πάλι την ερχόμενη Κυριακή (07/06) με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Γι’ αυτό τον λόγο, σήμερα το μεσημέρι έγινε και η πρώτη σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ για την διοργάνωση του αγώνα, με την διαφορά ότι πλέον ζούμε στην εποχή του… κορωνοϊού, βάζοντας και άλλα δεδομένα για την καλύτερη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ όπως είναι φυσικό δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη του και έχουν μια λεπτομερή και σχολαστική τήρησή του πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνα, χωρίς την παραμικρή παρέκκλισή, ενώ αναφέρθηκαν και όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να γίνουν στο ΟΑΚΑ, όσον αφορά τον καθαρισμό και την απολύμανση σε χώρους που θα χρησιμοποιηθούν.

Μάλιστα, είναι ρητή εντολή να μην χρησιμοποιηθεί κανένας εσωτερικός χώρος (σουίτες, μπαρ, εσωτερικές αίθουσες, αίθουσα Τύπου) του σταδίου, παρά μόνο οι εξωτερικοί χώροι και οι κερκίδες του ΟΑΚΑ, με μοναδική εξαίρεση τα αποδυτήρια των ομάδων για ευνόητους λόγους, αλλά κι’ εκεί όπως είναι φυσικό θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους χώρους του ΟΑΚΑ, θα υπάρξουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια για τους παρευρισκόμενους, τα οποία θα είναι αναγκαστικά και για τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στις κερκίδες και σε ανοιχτούς χώρους.

Βέβαια, αύριο έχει προγραμματιστεί και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τη Super League που θα συζητηθούν και τα τελευταία ζητήματα της διεξαγωγής του αγώνα, έχοντας γνωστοποιήσει ήδη τα Μέσα και τους δημοσιογράφους ότι δεν θα λειτουργήσουν ούτε η αίθουσα Τύπου, ούτε η μικτή ζώνη.

Τέλος, στο πλάνο που έχει οριστεί για πόσος κόσμος θα επιτρέπεται να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια του αγώνα ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 237. Πιο συγκεκριμένα το πλάνο αναφέρει ότι μπορούν να βρίσκονται 44 ποδοσφαιριστές, 26 αξιωματούχοι πάγκου, 4 διαιτητές, 2 διαιτητές VAR, ένας παρατηρητής διαιτησίας, 9 διαπιστευμένοι της γηπεδούχοι, 4 διαπιστευμένοι της φιλοξενούμενης, 2 παρατηρητές αγώνα, ένας συντονιστής εγκατάστασης, ένας γιατρός, 2 τραυματιοφορείς, δύο από το προσωπικό ασθενοφόρου, 3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ, 2 στελέχη της Super League, 6 ball boy, 12 από το βοηθητικό προσωπικό του αγώνα (τεχνικοί, συντηρητές αγωνιστικού χώρου, προσωπικό για πινακίδες, προσωπικό για καθαρισμό κ.α.), 60 προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου (κατά τη διάρκεια του αγώνα), 2 αναλυτές ομάδας, 3 τεχνικοί VAR, 15 φωτογράφοι, 30 δημοσιογράφοι και 6 εκπρόσωποι Στατιστικής υπηρεσίας.

Advertisement