31.5
12:31

Ο Μάνταλος και το περιβραχιόνιο της «Αγιά Σοφιάς»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Στο επίκεντρο της κιτρινόμαυρης μεταγραφολογίας έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο αρχηγός της ΑΕΚ, με ομάδες του εξωτερικού να δείχνουν «ζεστό» ενδιαφέρον. Εκείνος όμως, δείχνει πιο ζεστός για το περιβραχιόνιο της «Αγιά Σοφιάς».

Αλλιώς (ίσως) είχε στο μυαλό του ο Πέτρος Μάνταλος την ποδοσφαιρική του καριέρα και αλλιώς του τα έφερε η μοίρα, με βαρόμετρο την είσοδο στην «Αγιά Σοφιά».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τις πρώτες επαφές με τον διεθνή μεσοεπιθετικό, είχε καταστήσει σαφές τη σκέψη του να δει τον «Πετράν» αρχηγό στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η γραφειοκρατία τρέναρε το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων στην «Αγιά Σοφιά», όμως όχι και τις σκέψεις του 28χρονου Έλληνα να φορέσει πρώτος το περιβραχιόνιο της Ένωσης μέσα στο νέο γήπεδο.

Στον πρώτο ιστορικό αγώνα της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Μάνταλος θέλει να είναι εκεί και το ίδιο επιθυμεί ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ για τον παίκτη. Τα εκατομμύρια που παρουσιάζονται στα πόδια του – μέχρι στιγμής – δεν δείχνουν να του αλλάζουν γνώμη.

Όχι, το εξωτερικό και η καριέρα σε μία ευρωπαϊκή ομάδα (βλ. Γουέστ Μπρομ), δεν περιφρονούνται από τον Μάνταλο. Πλέον όμως «ακούει» πιο έντονα από ποτέ τα λόγια του Τίγρη και τα βλέπει να γίνονται πράξη, με την συνεχή πρόοδο των εργασιών στην «Αγιά Σοφιά».

Ενδεχομένως τα πετροδόλαρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόκληση σε ένα από τα 5 καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να κάνουν τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ να «ξεχάσει» το όνειρο του περιβραχιόνιου της «Αγιά Σοφιάς».

Μέχρι σήμερα ωστόσο, ο Μάνταλος δεν έχει πειστεί να αφήσει στην άκρη την κιτρινόμαυρη καριέρα του και να κυνηγήσει το όνειρο του εξωτερικού, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν πρόκειται να το αναζητήσει στο μέλλον.

Advertisement