29.5
00:09

Οικονόμου: «Στόχος μου η επιστροφή στην Ιταλία»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Έλληνας αμυντικός της ΑΕΚ μίλησε σε Ιταλικό Μέσο για την παρουσία του στην Μπολώνια αλλά και για την ΑΕΚ, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ιταλία θέτοντας τον ως στόχο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάριος Οικονόμου στην ιταλική ιστοσελίδα zerocinquantuno.it:

Για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα ανέφερε: «Τα πράγματα είναι πολύ καλά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η κυβέρνηση είδε τι είχε γίνει δυστυχώς στην Ιταλία και αμέσως διέταξε το lockdown σταματώντας την εξάπλωση του ιού. Δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσαμε ομαδικές προπονήσεις και το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 6 Ιουνίου».

Για την απόφασή του να υπογράψει στην ΑΕΚ το 2018 ως δανεικός: «Μετά από κακές σεζόν γεμάτες τραυματισμούς σε ΣΠΑΛ και Μπάρι το καλοκαίρι του 2018 σκέφτηκα πως ήταν ώρα να επιστρέψω. Έλειπα πέντε χρόνια και η ΑΕΚ είχε εκφράσει συχνά ενδιαφέρον. Αποδέχθηκα την πρόταση δανεισμού. Όλα πήγαν καλά καθώς εκτός από την πρόκριση στο Champions League τερματίσαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και φτάσαμε ως τον τελικό του Κυπέλλου».

Για τη συμμετοχή του με την ΑΕΚ στο Champions League: «Ήταν το μοναδικό που σκεφτόμουν από παιδί. Περισσότερο και από την Εθνική ομάδα ή άλλους στόχους. Δεν είναι ένα τουρνουά σαν όλα τα άλλα. Είναι ένα ποδοσφαιρικό πάρτι. Το ένιωθες από το ξεκίνημα της εβδομάδας όταν έφταναν οι μπάλες και όλο το υλικό από την UEFA στο προπονητικό κέντρο που ήταν γεμάτο από δημοσιογράφους. Μετά αφού προκριθείς στη φάση των ομίλων γίνεται ένα πραγματικά απίστευτο θέαμα».

Για το πως πήρε την απόφαση η ΑΕΚ να προχωρήσει σε κανονική μεταγραφή: «Είχα στο μυαλό μου να επιστρέψω στην Μπολόνια και να διεκδικήσω την ευκαιρία μου ξανά. Δεν περίμενα ότι η ΑΕΚ θα προσπαθούσε να με αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Ωστόσο συνέβη. Και από τη στιγμή που υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων έπρεπε να το αποδεχτώ. Αλλά δεν έχω χάσει την ελπίδα της επιστροφής μου στην Ιταλία κάποια μέρα. Είναι ο βασικός στόχος μου».

Advertisement