29.5
21:51

Κύπελλο: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ, 7.500 στον Παναθηναϊκό

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ για όσα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μειώθηκε στα 7.500€ το πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό, για όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

H Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Προφανώς ο Δικέφαλος θα ασκήσει έφεση για να μειωθεί η ποινή.

Έφεση είχε ασκήσει και ο Παναθηναϊκός κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, με βάση την οποία το “τριφύλλι” τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά. Η Επιτροπή Εφέσεων μείωσε το πρόστιμο σε 7.500 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις:

-“Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός)”.

-“Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη με αριθμ. 100/2020 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά το κεφάλαιο που αφορά το ύψος της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε σε βάρος της εκκαλούσας και ως προς τον καθορισμό συνολικής χρηματικής ποινής. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: α) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 περ. α, β και γ του ΠΚ της ΕΠΟ, ήτοι για τη χρήση λέιζερ σε βάρος αντίπαλων ποδοσφαιριστών, ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο και εκφώνηση υβριστικών συνθημάτων και β) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2α και β του Π.Κ, δηλαδή για άναμμα πυρσών, βεγγαλικών και κροτίδων, πράξη την οποία τέλεσε κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή για όλες τις πράξεις το ποσό 7.500 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ)”.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement