28.5
16:05

Αποχώρησε ο Αγγελόπουλος από το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ!

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο ισχυρός άνδρας της Βασίλισσας δεν άντεξε τους… αρλεκινισμούς των ομάδων στη διάρκεια του συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ σχετικά με τα θέματα προς συζήτηση και ιδιαίτερα με τα κριτήρια συμμετοχής στη Basket League, αποχωρώντας από την αίθουσα.

Απίστευτα πράγματα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των ομάδων για να συζητηθεί το μέλλον του ελληνικού μπασκετ και του πρωταθλήματος της Basket League.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα η ΑΕΚ, με τον Μάκη Αγγελόπουλο, έθεσε μία σειρά προτάσεων, καταθέτοντας την ατζέντα της και όντας απόλυτα προετοιμασμένη.

Ο πρόεδρος της Βασίλισσας ενημέρωσε τις ομάδες για τις επαφές του με την Κυβέρνηση σχετικά με τη βιωσιμότητα της Basket League, έχοντας λάβει θετικά μηνύματα από τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να συμβάλουν στις προτάσεις του Αγγελόπουλου.

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν στους υπόλοιπους πως είναι διατεθειμένοι να μπουν και οι ίδιοι σε μία κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, με την ΕΡΤ να δείχνει θετική στην αγορά τους. Με αυτό τον τρόπο θα ανέβει η εμπορικότητα του συνόλου αλλά και τα προσφερόμενα ποσά, με την είσοδο της ΑΕΚ και του ΠΑΟ.

Σχετικά με τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, οι ομάδες «άνοιξαν» τις ατζέντες τους και έθεσε η κάθε μία τις προτάσεις της. Τα πιο σημαντικά είναι η ύπαρξη  εγγυητικής επιστολής 200.000 ευρώ σε κάθε ομάδα και ένα συνολικό μπάτζετ 800.000 ευρώ, όπου το 40% αυτού είναι το αγωνιστικό κομμάτι και το υπόλοιπο είναι λοιπά έξοδα.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΑΛΛΑ… ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ

Ως εκεί το κλίμα ήταν πολύ καλό και έδειχναν πως υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τα θέματα προς συζήτηση, με τις προτάσεις της ΑΕΚ και του Αγγελόπουλου να αποσπούν θετικά σχόλια από τους υπόλοιπους της στρογγυλής τραπέζης.

Όταν έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ομάδες όπως ο Προμηθέας, η Λάρισα, ο Πανιώνιος, ο Ήφαιστος, καταψήφισαν τις προτάσεις του ισχυρού άνδρα της Βασίλισσας!

Εκεί οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ ΑΕΚ στο συμβούλιο, βγήκαν από τα… ρούχα τους, έχοντας αντιληφθεί πως τα μικρο-συμφέροντα ομάδων δεν είχαν εξαλειφθεί μπροστά στο κοινό καλό του πρωταθλήματος και πως δεν υπήρχε λόγος να βρίσκονται σε μία τέτοια συζήτηση.

Η αποχώρηση του Μάκη Αγγελόπουλου και του Γιώργου Χήνα ήρθε αναπόφευκτα και πλέον μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν.

Advertisement