28.5
21:45

«ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διέθεσαν τον εαυτό τους για κεντρική διαχείριση»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο εκπρόσωπος του Περιστερίου στο σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Πανταζόπουλος μίλησε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας πως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός διέθεσαν τον εαυτό τους για την κεντρική διαχείριση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πανταζόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Α1: «Θεωρώ ήταν και είναι δύσκολα. Σήμερα έγινε ένα κρίσιμο συμβούλιο στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Επιτέλους αρχίζει και φαίνεται η διάθεση των ομάδων να στοχεύσουμε στο επαγγελματικό μπάσκετ, ώστε να έχουμε καλύτερες μέρες. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε κάποια πράγματα».

Για το πώς θα ορίζεται το δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων: «Το ερασιτεχνικό μπάσκετ στην Ελλάδα υπάρχει και όποιος θέλει μπορεί να πάει να παίξει. Το επαγγελματικό μπάσκετ αυτή τη στιγμή είναι η κατάλληλη να ξεκινήσει από άλλη βάση. Το πλαίσιο της συζήτησης ήταν πως θα έχουμε σε 1-3 χρόνια υγιείς ομάδες και βιώσιμες και μία εμπορικότητα στο άθλημα, το οποίο ταλαιπωρήθηκε με όλα όσα έγιναν στη χώρα οικονομικά και με μερικές λάθος επιλογές. Υπήρχε η βούληση και έτσι αποφασίστηκε να μπουν κριτήρια. Είναι απλά, όχι αυστηρά. Υπάρχει αυτός ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ και πρέπει να εφαρμόζεται. Πάμε να βάλουμε δικλίδες ασφαλείας. Οι ομάδες να καταθέτουν μίνιμουμ 800.000 ευρώ ισολογισμό, όπου από αυτό περίπου τα 300.000 ευρώ είναι το αγωνιστικό. Τα 800.000 ευρώ είναι το πιο μικρό, για να βγάλει ποιότητα μία ομάδα στην Α1. Πέρυσι θα φτάναμε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στο Περιστέρι. Τα 800.000 ευρώ είναι ένα μπάτζετ που το έχουν οι αθηναϊκές ομάδες, ενώ το Ρέθυμνο και ο Ήφαιστος είχαν τουλάχιστον 900.000 ευρώ. Δεν είναι κάποια τρομερή αλλαγή. Υπήρχε αυτός ο προϋπολογισμός. Τώρα πρέπει να βάλουμε μία αρχή για το μέλλον. Όποια ομάδα ανεβαίνει από την Α2 θα πρέπει να αποδεικνύει μέσα σε έναν μήνα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει για την Α1. Γι’ αυτό, υπάρχει η εγγύηση των 140.000 ευρώ, που θα βοηθάει να τα χρησιμοποιήσει μία ομάδα από τον Γενάρη και μετά, για να μπορεί να βγάλει τη σεζόν. Σκοπός είναι να μην δημιουργεί μία ομάδα χρέη. Έτσι, σου δίνει ο ΕΣΑΚΕ δικαίωμα μέχρι 30/6 για να παίξεις στο πρωτάθλημα. Ψηφίσαμε πράγματα που θέλουν νομοθετική ρύθμιση και σε 10-15 ημέρες ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ. Το θέμα είναι στις 30/6 να ξέρουμε ποιες ομάδες μπορούν, για να ξέρουμε τι προϊόν θα έχουμε. Πρέπει να δούμε την ταυτότητα της λίγκας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για το πόσες ομάδες περιμένει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα: «Υπολογίζω ότι 12 ομάδες θα βρεθούν. Ένα νούμερο που είναι καλό για τη λίγκα. Αν θα είναι 11 ή 13 θα βρούμε τη λύση. Το σημαντικό δεν είναι το νούμερο, αλλά να συμμετέχουν οι υγιείς ομάδες».

Για τις φήμες που θέλουν το Ρέθυμνο να αποχωρεί από την Α1: «Αυτό έχει βγει σήμερα ως φήμη. Αν μία ομάδα δεν μπορεί σε αυτό το πλαίσιο είναι υγεία για μένα. Είναι μία διαρροή αυτό. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τα εχέγγυα τα οικονομικά, μπορεί να είναι προσωπικό».

Για την αποχώρηση του Μάκη Αγγελόπουλου από το ΔΣ: «Ο κύριος Αγγελόπουλος ήταν κανονικά στη συνάντηση και έπρεπε να φύγει γιατί είχε ένα ραντεβού στις 16:00. Ήταν μέσα στην ψηφοφορία για την Επιτροπή αδειοδότησης. Υπήρχαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των ομάδων, που ήταν σε πάνω σε διαδικαστικά θέματα. Ο κύριος Αγγελόπουλος έφυγε και χαιρέτισε τους πάντες πολύ ευγενικά».

Για την στάση των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στα τηλεοπτικά: «Αυτή την στιγμή οι δύο μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, έθεσαν τον εαυτό τους διαθέσιμο για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Το πώς θα μοιραστεί το συμβόλαιο γίνεται πάντα με διαβούλευση και θα δούμε, γιατί δεν γίνεται να παίρνουν όλοι το ίδιο».

Advertisement