23.5
09:59

«Καίγεται» για Αραούχο

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν πως δεν έχουν αρκετά περιθώρια μπροστά τους και θα πρέπει μέχρι τέλος του μήνα να έχουν κάνει την πρώτη κρούση στην Λας Πάλμας συζητώντας για την περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο.

Απ’ την αρχή της συμφωνίας της ΑΕΚ με την Λας Πάλμας για τον Σέρχιο Αραούχο, είχε οριστεί η ημερομηνία 31 Μαΐου ως καταλυτική για την καταβολή της οψιόν αγοράς των 2,7 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει ολοκληρωτικά η Ένωση τον Αργεντινό επιθετικό.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία φαίνεται πως υπάρχει ακόμα στο κάδρο όσον αφορά την οψιόν αγοράς, παρότι ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως δανεικός στην ΑΕΚ μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ως δηλαδή να τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Κιτρινόμαυρων.

Όμως, οι άνθρωποι της Ένωσης και ειδικότερα ο Ίλια Ίβιτς, θα πρέπει να κάνει την πρώτη κρούση στην Λας Πάλμας για να δει τις προθέσεις της, ώστε να περάσει στο… παρασύνθημα και να τους ζητήσει να καθίσουν εκ’ νέου στο τραπέζι για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Μετά την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία, είναι αρκετά δύσκολο να δαπανηθεί ένα ποσό όπως της οψιόν, θέλοντας οι άνθρωποι της ΑΕΚ να μιλήσουν σε νέα βάση με την ισπανική ομάδα, καθώς η ξεκάθαρη επιθυμία τους είναι να συνεχίσει ο Αραούχο να φοράει τα κιτρινόμαυρα.

Η Ένωση γνωρίζοντας και τα οικονομικά προβλήματα της Λας Πάλμας, που θέλει σίγουρα να ξεφορτωθεί ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο όπως του Τσίνο, θέλει να συζητήσει την αγορά του είτε με χαμηλότερο ποσό, είτε να μπει η παράμετρος των δόσεων στη τρέχουσα τιμή της οψιόν αγοράς, κάτι που δεν υπήρχε προηγουμένως.

Η Λας Πάλμας δεν έχει δείξει καμία πρόθεση επίσημα, παρά μόνο κάποιες δηλώσεις πριν ένα μήνα του προέδρου της ομάδας σε ελληνικό Μέσο, που τόνιζε ότι αν δεν πληρωθεί η οψιόν ο Αργεντινός θα επιστρέψει στα Κανάρια Νησιά.

Από τότε όμως, τα πράγματα σίγουρα στο οικονομικό κομμάτι όλο και έχουν δυσκολέψει για την Λας Πάλμας και γι΄αυτό δεν αποκλείεται να έχει υπάρξει αλλαγή στάσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δικέφαλος σκέφτεται και τον εκ’ νέου δανεισμό του Αραούχο ως έσχατη λύση, κρατώντας όμως την ίδια ακριβώς συμφωνία, αλλά πηγαίνοντας την οψιόν αγοράς ένα χρόνο πίσω, που θα είναι διαφορετικά και τα δεδομένα, όπως επίσης θα δοθεί χρόνος στον Τσίνο να επανέλθει στα υψηλά του επίπεδα.

Φαίνεται λοιπόν, ότι πιθανότατα μέσα στις επόμενες μέρες η ΑΕΚ θα χτυπήσει την πόρτα της Λας Πάλμας για να δει τις προθέσεις της και μετέπειτα να πράξει αναλόγως, για το ποια τακτική θα ακολουθήσει στο θέμα Αραούχο.

Advertisement