21.5
20:27

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: «Τέλος» η Basket League – Απορρίφθηκε η πρόταση της ΑΕΚ

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος δίνοντας το πρωτάθλημα στον Πανθηναϊκό και κρατώντας στην κατηγορία τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Απορρίφθηκε η πρόταση της Βασίλισσας.

Στο… κενό έπεσε τελικά η πρόταση των ανθρώπων της ΑΕΚ και η προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η σεζόν κανονικά στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη σημερινή (21/05) απόφαση.

Για πρώτη φορά μετά την έξαρση και τα μέτρα για τον κορωνοϊό οι άνθρωποι του πρωταθλήματος είχαν την ευκαιρία να τα πουν δια ζώσης και να συζητήσουν.

Η απόφαση πάρθηκε και δόθηκε οριστικό φινάλε στη σεζόν, επικυρώνοντας τη βαθμολογία με το πρωτάθλημα να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό και τους ουραγούς ΠΑΟΚ και Άρη να σώζονται δια χειρός… ΕΣΑΚΕ.

Η Βασίλισσα μάταια προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για διεξαγωγή Final-8 στα πρότυπα του Basketball Champions League, ώστε να αποφευχθεί μία μεγάλη ζημιά στο ελληνικό μπάσκετ με τη μη ολοκλήρωση της σεζόν κανονικά.

Ωστόσο για την επόμενη χρονιά τα πράγματα είναι ακόμα στον… αέρα, δίχως να έχει διασαφηνιστεί πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Επίσης  οι ομάδες συζητούν να υπάρχει εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών.

Τέθηκε στο τραπέζι η χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να είναι minimum 1200 θέσεις, αλλά και ένα minimum μπάτζετ το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πόσο ψηλά θα φτάσει.

Η βαθμολογία όπως επικυρώθηκε:

Advertisement