15.5
17:21

Επιστολή της ΕΠΟ σε FIFA-UEFA για τα… καμώματα Αυγενάκη!

AEK1924.gr team
Επιστολή της ΕΠΟ σε FIFA-UEFA για τα… καμώματα Αυγενάκη!

Το… είπε και το έκανε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία ζητά την άμεση παρέμβαση των FIFA και UEFA. Η επιστολή κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση-αθέτηση των συμφωνηθέντων», ζητώντας την προστασία του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο επιστολή σε FIFA και UEFA, με την οποία ενημερώνει με ξεκάθαρο τρόπο τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μεταφέρει –με νομοθετική ρύθμιση- τις εκλογές της ομοσπονδίας για το προσεχές φθινόπωρο, αντί του Ιουλίου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Με αυτό τον τρόπο ζητά την άμεση παρέμβαση των δυο ποδοσφαιρικών οργανώσεων, ώστε να διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, το οποίο καταστρατηγείται από την απόφαση του Αυγενάκη.

Η ΕΠΟ στην επιστολή της, επικαλείται τις δύο συναντήσεις, στις 12 Δεκεμβρίου στη Νιόν και στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των FIFA-UEFA, συμφωνήθηκε να γίνουν οι εκλογές τον προσεχή Ιούλιο, δηλαδή με τη λήξη της διεθνούς εποπτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται, μάλιστα, σε ξεκάθαρη δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο και στην αλλαγή της στάσης του.

Επικαλείται επίσης την χθεσινοβραδινή διαρροή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία οι FIFA και UEFA είναι ενήμερες για την μετάθεση των εκλογών για το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα ρωτάει αν αυτό αληθεύει και αν οι διεθνείς αρχές έχουν όντως δώσει την συγκατάθεσή τους.

Με την επιστολή της η ΕΠΟ, κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση-αθέτηση των συμφωνηθέντων» («absolute breach of everything agreed») και ζητάει:

Την άμεση παρέμβαση της FIFA και της UEFA προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, να φροντίσουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες ώστε οι προ μηνών συμφωνίες να γίνουν απόλυτα σεβαστές και τέλος, να διενεργηθούν οι εκλογές κανονικά τον προσεχή Ιούλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement