13.5
11:25

Σύμμαχος για τον Αραούχο τα ζόρια της Λας Πάλμας

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Έως το τέλος του μήνα, θα πρέπει να υπάρξει επαφή της ΑΕΚ με τη Λας Πάλμας για την οψιόν αγοράς του Αραούχο. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα των Ισπανών, ίσως ανοίξουν δρόμο για επαναδιαπραγμάτευση.

Πλησιάζει η ημερομηνία λήξης για την τήρηση ή όχι της συμφωνίας που η ΑΕΚ και η Λας Πάλμας έχουν συνάψει για τον Σέρχιο Αραούχο. Σύμφωνα με αυτήν, η Ένωση οφείλει να ενημερώσει την ισπανική ομάδα, εάν προτίθεται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αργεντινού επιθετικού.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να καταβάλλει στον σύλλογο που ο ποδοσφαιριστής ανήκει, το ποσό των 200.000 ευρώ, ως πέναλτι για τη μη τήρησης της συμφωνίας, όπως επίσης προβλέπεται από τα έγγραφα που οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει. Άρα λοιπόν δεν είναι μια απλή υπόθεση για την Ένωση, από τη στιγμή που δεν υφίσταται το “δεν πληρώνω και τελειώνει η υπόθεση“.

Το θετικό της υπόθεσης, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι εν καιρώ κορωνοϊού, είναι ότι από τη στιγμή που προβλέπεται επιστροφή στην αγωνιστική δράση, η ΑΕΚ έχει την ευχέρεια να ζητήσει από τη Λας Πάλμας περισσότερο χρόνο προκειμένου να λάβει την τελική απόφασή της και να ψάξει μελλοντικά για ένα καλύτερο deal, πατώντας στο ότι θα υπάρχουν ματς μπροστά της, σε πρωτάθλημα (πλέι οφς) και Κύπελλο (δεύτερος ημιτελικός και ίσως τελικός), για την τρέχουσα σεζόν.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ SPORT24.GR

Advertisement