12.5
20:00

ΑΕΚ έτοιμη για το 2 στα 2

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στον PsyxiatRo για τα δύο ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ και την πεποίθηση όλων στην ομάδα ότι θα πετύχει όσα θέλει σε πλέι οφς και Κύπελλο.

Μερικές ημέρες μετά την επιστροφή για τους ποδοσφαιριστές και τα ελληνικά κλαμπ σε μια (έστω «πετσοκομένη») μορφή κανονικότητας, είναι λογικό άπαντες να αισθάνονται ανακουφισμένοι και χαρούμενοι που επιτέλους βγήκαν από τα σπίτια τους, αντικρίζουν ο ένας τον άλλον, προπονούνται με ομαδική προσέγγιση, έστω και χωρισμένοι σε γκρουπ.

Για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων, ο «εγκλεισμός» στα σπίτια τους είναι ακόμα πιο «επώδυνος» από έναν μέσο επαγγελματία, διότι τέτοιο χρόνο και το να βρίσκονται με τις οικογένειές τους, έχουν συνήθως άπλετο.

Η καθημερινή δουλειά τους δεν διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες. Το να μην προπονούνται ωστόσο με τη μπάλα, να μην την κλωτσούν, να μην μοιράζονται τα αποδυτήρια, τις σκέψεις τους και κοινούς στόχους, αποτελούσε για εκείνους μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Για κάποιους ίσως και δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψυχολογικό κομμάτι. Αυτό, δηλαδή το πνευματικό, είναι το ένα σημαντικό σκέλος της υπόθεσης «επιστροφή στις προπονήσεις» με ορίζοντα την επανέναρξη των αγώνων. Το άλλο αφορά στην αγωνιστική ετοιμότητα που η ΑΕΚ θα έχει, όταν κι εφόσον αποφασιστεί ότι η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί.

Ευτυχώς για την ομάδα, υπάρχουν σε αυτήν ένας προπονητής κι ένας γυμναστής με τεράστια εμπειρία και την απαιτούμενη κατάρτιση, ώστε στο διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να εμφανιστεί η ομάδα στο γήπεδο, να γίνεται ακριβώς η δουλειά που απαιτείται.

Το πρόγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί για τις επόμενες εβδομάδες, με πολλή έμφαση στους τομείς της φυσικής κατάστασης και της ταχυδύναμης, ενώ έτοιμο είναι και αυτό που αφορά στην ομαδική προπόνηση, όταν αυτή θα επιτραπεί. Τότε η ΑΕΚ θα μπει στο επόμενο στάδιο.

Ο Μάσιμο Καρέρα και ο Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο θα «ταλαιπωρήσουν» αρκετά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο πρώτο διάστημα, ώστε να τους (επανα)φέρουν στην κατάσταση που απαιτείται για να υπεισέλθει και πάλι ο προπονητής σε θέματα τακτικής, όταν θα είναι πια όλοι μαζί στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ, τηρουμένων των συνθηκών που πλέον για όλους επικρατούν, θα παρουσιαστεί όσο έτοιμη πρέπει να είναι όταν οι αγώνες αρχίσουν. Άλλωστε τα κίνητρά της παραμένουν υψηλά!Ποτέ δεν υπήρξε για εκείνην κάποιος άλλος επαρκής λόγος για να μην παιχθεί ποδόσφαιρο, πέραν της ασφάλειας.

Προπονητικό επιτελείο και παίκτες θέλουν να εμφανιστούν πάλι στο γήπεδο, να δείξουν ότι είναι διψασμένοι για την προοπτική που υπάρχει μπροστά, να κλείσουν με θετικό πρόσημο μια σεζόν που έμοιαζε εξ αρχής κατεστραμμένη, λόγω των άστοχων επιλογών του περασμένου καλοκαιριού.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου και η εξασφάλιση της 2ης θέσης ώστε να υπάρξει ξανά η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αληθινά σπουδαίοι στόχοι, αν σκεφτεί κάποιος το πόσο άσχημα ξεκίνησε η σεζόν και πως στην πορεία η εικόνα άρχισε να θυμίζει πάλι ΑΕΚ. Διακυβεύονται λοιπόν: ένα τρόπαιο αλλά και μια θέση που ξεσηκώνει ελπίδες για μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμμετοχή, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει αυτή σήμερα.

Επιπροσθέτως, όπως λένε στην ομάδα και πιστεύουν περισσότερο από όλους οι παίκτες και ο προπονητής, πρέπει αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί, να μη μείνει στη μέση. Ο τρόπος με τον οποίο ο Καρέρα και το επιτελείο του επιτηρούν τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα αλλά και το πρόγραμμα προπόνησης που έχει ήδη καταρτιστεί ενόψει της επανέναρξης των αγώνων, πείθει άπαντες ότι η ΑΕΚ θα τα καταφέρει και στους δύο στόχους. Αρκεί να υπάρξει ξανά ποδόσφαιρο. Αμήν!

Advertisement