11.5
23:36

Καραγκούνη: «Χαρούμενη με την ΑΕΚ – Είμαι σε στραυροδρόμι»

AEK1924.gr team
Advertisement

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ε.Ο.ΠΕ. ήταν η διεθνής αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ Πένυ Καραγκούνη, η οποία μίλησε για το πως πέρασε την περίοδο της καραντίνας αλλά και για τις σκέψεις της όσο αφορά το μέλλον της σε σάλα και άμμο.

Η Πένυ Καραγκούνη ήρθε φέτος ως μία πολύ δυνατή μεταγραφή, έχοντας απορρίψει προτάσεις από ομάδες Α1 για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, μεταγραφή που αποκάλυψε πρώτο το AEK1924.gr.

Για την περίοδο της καραντίνας:

«Ήταν αρκετά δύσκολο για εμένα γιατί μου αρέσει να βγαίνω έξω. Σπάνια ήμουν σπίτι. Προσπάθησα να διατηρήσω σε καλή κατάσταση το σώμα μου, όμως δεν είχα επαφή με μπάλα. Μου λείπουν οι έξοδοι και γενικά η αίσθηση να μπαίνεις στο καλοκαίρι, το οποίο είναι η αγαπημένη μου εποχή. Οι ζωές μας έχουν επιστρέψει σε μία κανονικότητα και πλέον μπορούμε να πάμε μία βόλτα έξω και αυτό βοηθάει να επανέλθουμε σιγά σιγά».

Για τις παγκόσμιες διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ:

«Έχουν ακυρωθεί όλες οι παγκόσμιες διοργανώσεις, το οποίο ήταν αναμενόμενο. Αν και το άθλημα του μπιτς βόλεϊ είναι σε εξωτερικό χώρο, όλοι οι αθλητές θα ήμασταν πολλές φορές στον ίδιο χώρο. Ξενοδοχείο, αποδυτήρια κ.α.. Θα πρέπει την επόμενη σεζόν να γίνουν πολλά παγκόσμια τουρνουά μαζεμένα πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες. Ίσως θα υπάρχει και ο κίνδυνος των μετακινήσεων με τα αεροπλάνα και δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να γίνει. Ίσως αν βρεθεί έγκαιρα το εμβόλιο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Για τον τραυματισμό της Βίκυς Αρβανίτη:

«Όταν η Βίκυ επανήλθε μετά την εγκυμοσύνη της περάσαμε δύσκολη σεζόν. Συμμετείχαμε σε 18 παγκόσμια τουρνουά σε μικρό διάστημα και για να το πω απλά, φάγαμε λούκι. Ξεκινήσαμε στη θέση 400 και φθάσαμε μέχρι την 30. Αν δεν αποχωρούσαμε από το τριάστερο στη Mαλαισία λόγω του τραυματισμού μου, θα παίζαμε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και εκεί οι βαθμοί μετρούν διπλοί. Το αποτελειωτικό χτύπημα όμως ήρθε πέρυσι τον Οκτώβριο με τον τραυματισμό της Βίκυς. Προτεραιότητα τώρα είναι να δούμε πως θα επιστρέψει και εύχομαι να είναι όλα καλά. Είναι δύσκολο μετά από δύο χειρουργεία να είσαι όπως ήσουν πριν, αλλά γνωρίζοντας την Βίκυ είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψει δυνατή».

Για τον λόγο που αγωνίστηκε στη σάλα:

«Μόλις τραυματίστηκε η Βίκυ είχα αρκετές προτάσεις. Είχα 8 χρόνια να παίξω σάλα και για εμένα ήταν δύσκολο να επανέλθω. Χάρηκα για την πρόταση της Α.Ε.Κ. γιατί είναι μεγάλη ομάδα και είχε ως στόχο την άνοδο στη Volleyleague. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά το σώμα μου και είχα τρομερούς πόνους γιατί δεν είχα συνηθίσει τις σκληρές επιφάνειες. Έκανα φυσιοθεραπείες και έπρεπε να συνηθίσω πάλι. Από τον Γενάρη βρήκα τα πατήματά μου και θεωρώ πως βοήθησα την Α.Ε.Κ. να πάρει την άνοδο».

Για το αν θα συνεχίσει να παίζει στη σάλα:

«Περνάνε πολλά πράγματα από το μυαλό μου. Το μπιτς βόλεϊ το έχω αγαπήσει και η άμμος έχει γίνει το σπίτι μου. Περιμένω να δω πως θα πάει η αποθεραπεία της Βίκυς για να επανέλθουμε στο μπιτς. Είμαι σε σταυροδρόμι και ακόμα είμαι σε σκέψεις».

Advertisement