30.4
15:19

Όλο και πιο κοντά στην έξοδο απ’ την Άντερλεχτ ο Βράνιες

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Βόσνιος αμυντικός φέρεται πως το φετινό καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει οριστικά την Βελγική ομάδα, αφού και οι δυο πλευρές επιθυμούν να χαράξουν διαφορετικές πορείες.

Από πέρυσι το καλοκαίρι ήταν γνωστό, ότι η Άντερλεχτ δεν υπολόγιζε και δεν ήθελε στην ομάδα της, τον Όγκνιεν Βράνιες, με την ΑΕΚ να την βγάζει απ’ την δύσκολη θέση και να τον παίρνει για ένα χρόνο με την μορφή δανεισμού, βάζοντας στην εξίσωση μετά από ένα χρόνο την περίπτωση μεταγραφής.

Ο Βόσνιος στο πρώτο του εξάμηνο με την Ένωση δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, έχοντας μάλιστα και κάποια παραπτώματα του εσωτερικού κανονισμού, αλλά όμως, με την έλευση του Μάσιμο Καρέρα, άλλαξε ολοκληρωτικά η εικόνα του Βόσνιου, μπαίνοντας ξανά στο κάδρο της ΑΕΚ, οι σκέψεις της, για το πως θα τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν.

Ήταν βέβαιο, ότι για να μείνει ο Βράνιες στην ομάδα θα έπρεπε η Ένωση να καθίσει ξανά στο ίδιο τραπέζι με την Άντερλεχτ, που έτριβε τα χέρια της με τις εξελίξεις γύρω απ’ τον Βόσνιο, βλέποντας στο πρόσωπο του, κάποια χρήματα να μπαίνουν στο ταμείο της, καλύπτοντας την… χασούρα των 3,5 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν το καλοκαίρι του 2018 για να τον αποκτήσουν απ’ τον Δικέφαλο.

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά, καθώς ο… κορωνοϊός χτύπησε την Άντερλεχτ στο οικονομικό σκέλος, πηγαίνοντας την στο τέλμα, δημιουργώντας πολλούς πονοκεφάλους στην διοίκηση και στον προπονητή της ομάδας, Βινσέντ Κομπανί. Έχει γνωστοποιηθεί, ότι μια απ’ τις κινήσεις των Βέλγων είναι να προχωρήσουν σε περικοπές, για να χαμηλώσουν το μπάτζετ και να γίνει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη για την επόμενη σεζόν.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι θα πρέπει να απαλλαγεί από μεγάλα συμβόλαια ή με συμβόλαια παικτών που δεν τους υπολογίζει το προπονητικό τιμ για τη νέα χρονιά. Μια τέτοια περίπτωση που καλύπτει και τα δυο ενδεχόμενα, είναι ο Όγκνιεν Βράνιες, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό για τα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να λάβει 1,8 εκατ. ευρώ (900 χιλ. ευρώ το χρόνο), ενώ ο Κομπανί είχε πει εξαρχής όταν ανέλαβε ότι δεν τον υπολογίζει και γι’ αυτό κατέληξε δανεικός στην Ένωση.

Όπως είναι αναμενόμενο η Άντερλεχτ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σκεφτεί ότι θα… χρυσοπληρώνει έναν ποδοσφαιριστή, χωρίς να υπολογίζεται απ’ τον προπονητή της ομάδας, αλλά και απ’ την ίδια την διοίκηση, απ’ την στιγμή που βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι πληροφορίες απ’ το Βέλγιο και απ’ τα βελγικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι ο Βράνιες θα αποχαιρετήσει την Άντερλεχτ το εφετινό καλοκαίρι μια και καλή, με την ΑΕΚ να περιμένει στην γωνία για να τον κάνει εξ’ ολοκλήρου δικό της.

Απ’ την άλλη βέβαια, κάτι επίσημο δεν έχει υπάρξει για το πως θα κινηθεί η Άντερλεχτ και ποια απόφαση θα πάρει, αλλά φαίνεται πως ο Κομπανί έχει προχωρήσει στη συμβουλή να μείνει ελεύθερος ο Βόσνιος αμυντικός και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Απ’ εκεί και έπειτα, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να σπάσουν το συμβόλαιο του Βράνιες που έχει ισχύ για ακόμα δυο χρόνια, βρίσκοντας με τον παίκτη μια χρυσή τομή. Ο Βόσνιος ναι μεν θέλει να αποχωρήσει απ’ τους “μωβ” για να συμφωνήσει με την ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να τον αφήσει ασυγκίνητο και το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ, ώστε να δεχτεί την ελευθέρας του χωρίς κάποια αποζημίωση και προφανώς θα θελήσει να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Οι πληροφορίες απ’ το Βέλγιο αναφέρουν ότι είναι πιθανόν η Άντερλεχτ να προτείνει στην καλύτερη περίπτωση μια αποζημίωση λίγο πιο κάτω απ’ το μισό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει τα δυο χρόνια (1,8 εκατ. ευρώ), περιμένοντας να δουν την στάση που θα κρατήσει ο Βράνιες, ελπίζοντας να έρθουν σε συμφωνία, αλλά σίγουρα σε πρώτο της μέλημα είναι να καταφέρουν να μην δώσουν καμία αποζημίωση, κάτι που μάλλον φαντάζει δύσκολο στην παρούσα φάση.

Advertisement