20.4
10:49

Έχει «όπλα» στη φαρέτρα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Όγκνιεν Βράνιες θα επιστρέψει κανονικά στο Βέλγιο μετά το τέλος του δανεισμού του, με στόχο να… κερδίσει την ελευθέρας του, κάτι το οποίο τόσο ο παίκτης, όσο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλουν πολύ.

Εν αναμονή αποφάσεων για τη συνέχιση ή μη των εγχώριων διοργανώσεων βρίσκονται άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, έχοντας προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Όταν και με όποιο τρόπο αποφασιστεί η ολοκλήρωση των αγώνων, τότε ο Βόσνιος διεθνής της ΑΕΚ θα επιστρέψει κανονικά στο Βέλγιο και την Άντερλεχτ, όπως ορίζει η συμφωνία.

Φυσικά είναι… κοινό μυστικό πως τόσο ο βελγικός σύλλογος, όσο και ο Βράνιες δεν επιθυμούν την περαιτέρω συνεργασία, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του 30χρονου λήγει το καλοκαίρι του 2022.

Ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που δεν το έκρυψε. Σε αυτή του την προσπάθεια θα επιχειρήσει να κερδίσει την ελευθέρας του από την Άντερλεχτ, έχοντας στη «φαρέτρα» λόγους να ελπίζει πως μπορεί να το πετύχει.

Η οικονομική και μεταγραφική πολιτική των βέλγων έχει τραβήξει διαφορετική πορεία από εκείνη που ίσχυε τόσα χρόνια, θέλοντας να μειώσει τον αριθμό του ρόστερ και δη εκείνων των παχυλών συμβολαίων που δεν αγωνίζονται.

Οι δανεικοί της Άντερλεχτ αριθμούνται στους 16 στο σύνολο και μέσα σε αυτούς ο κομάντο της ΑΕΚ. Μάλιστα για τα επόμενα 2 χρόνια έχει να λάβει 1.8000.000€ συμβόλαιο, οπότε είναι από τις περιπτώσεις από τις οποίες θα κοιτάξει η ομάδα των Βρυξελών να απεμπλακεί.

Ωστόσο θα πρέπει να φανεί η πρόθεση των ανθρώπων της Άντερλεχτ και κατά πόσο θα μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν/περιμένουν κάποια πρόταση αγοράς του, με το ρίσκο να αυξηθούν περισσότερο τα περί τα 5.000.000€ που έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα (αγορά + συμβόλαιο) για τον Βράνιες.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν θα ανοίξουν άμεσα δίαυλο επικοινωνίας με Βέλγιο, αφήνοντας τον παίκτη να κάνει το… παιχνίδι του. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν ο 30χρονος να μείνει ελεύθερος, ωστόσο ένας νέος δανεισμός με χαμηλή οψιόν αγοράς θα ήταν καλοδεχούμενος.

Advertisement