
Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του ποδοσφαίρου των γυναικών.
Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να είναι απειλή ακόμα και για την ύπαρξη του γυναικείου ποδόσφαιρου. Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του, αφού πιστεύει ότι πο αθλήτριες και οι σύλλογοι είναι ευάλωτοι στις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: “Η τρέχουσα κατάσταση είναι πιθανό να αποτελέσει σχεδόν υπαρξιακή απειλή, εάν δεν δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της γυναικείας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.
Λόγω των λιγότερο ενοποιημένων επαγγελματικών πρωταθλημάτων, των χαμηλών μισθών, του στενότερου εύρους ευκαιριών, των άνισων συμφωνιών χορηγίας και των χαμηλότερων εταιρικών επενδύσεων, η ευθραυστότητα του οικοσυστήματος του γυναικείου ποδοσφαίρου εκτίθεται από την τρέχουσα κατάσταση”.
Πηγή: sport24.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement