Ορισμένα καταστήματα ανοίγουν εκ νέου στην Ιταλία και την Αυστρία, ενώ Ισπανοί εργαζόμενοι επιστρέφουν σιγά-σιγά στη δουλειά τους με μεγάλη προσοχή.
Η Ιταλία, η Ισπανία και η Αυστρία έδωσαν την έγκριση για μερικές επιστροφές στην εργασία, καθώς οι συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης είχαν περαιτέρω πτώση σε νέα κρούσματα Covid-19 και άρχισαν να λαμβάνουν τα πρώτα επιφυλακτικά βήματα για την αναζωογόνηση των οικονομιών τους.
Με τον αριθμό των μολύνσεων από κορωνοϊό να πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια παγκοσμίως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Τρίτη ότι η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,0% το 2020, με τις πιο πλούσιες οικονομίες να συρρικνώνονται κατά 6,1%, στην πιο απότομη κάμψη, μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.
Οι εργαζόμενοι στην Ισπανία επέστρεψαν σε ορισμένες εργοστασιακές και κατασκευαστικές εργασίες, καθώς το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ενώ ο αριθμός των νεκρών της χώρας είχε ξεπεράσει τους 18.000 (το υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ιταλία), η ημερήσια αύξηση σε νέα κρούσματα ήταν η χαμηλότερη από τις 17 Μαρτίου.
Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά, ενώ το προσωπικό γραφείου πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι εάν μπορεί. Ο Salvador Illa, υπουργός Υγείας, είπε ότι θα προχωρήσει «με τη μέγιστη προσοχή και σύνεση… και πάντα με βάση τα επιστημονικά στοιχεία».
Στην Ιταλία, όπου ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τις 20.500, τα βιβλιοπωλεία, τα πλυντήρια, τα μαγαζιά χαρτικών και παιδικών ρούχων άνοιξαν ξανά σε δοκιμαστική βάση σε ορισμένες περιοχές, αφού ο αριθμός των ασθενών από την πανδημία μειώθηκε για δέκατη συνεχόμενη ημέρα.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της δασοκομίας έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία, καθώς και τα εργοστάσια που κατασκευάζουν υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής, καθώς η χώρα διανύει τη δεύτερη φάση της κρίσης, η οποία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προθεσμίας των περιοριστικών μέτρων.
Η Αυστρία, η οποία έχει καταγράψει συνολικά 384 θανάτους με 14.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, άρχισε επίσης να χαλαρώνει τους περιορισμούς, επιτρέποντας να ανοίξουν ξανά τα δημόσια πάρκα, τα μικρά καταστήματα και τα καταστήματα εφοδιαστικής κηπουρικής. Εάν η επιδημία παραμείνει υπό έλεγχο, όλα τα καταστήματα θα πρέπει να ανοίξουν ξανά στις 2 Μαΐου και τα εστιατόρια στα μέσα Μαΐου.
Πηγή: theguardian
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement