12.4
20:00

Το καλοκαίρι του Καρέρα

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράψει στον #PsyxiatRo για την εξαιρετική συγκυρία παραμονής του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ, ενός προπονητή που σίγουρα μια μέρα, θα πάρει τη δουλειά που του αξίζει στο Καμπιονάτο.

Από την περίοδο που ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν στον πάγκο της, η ΑΕΚ είχε να δείξει πρόσωπο ομάδας που ξέρει τι θέλει εντός του αγωνιστικού χώρου, ανεξάρτητα από τη διάταξη που ο προπονητής θα επιλέξει στο εκάστοτε ματς. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό κεκτημένο της «εποχής Καρέρα», η οποία ήδη άρχισε να κάνει την πορεία της, με ένα παρελθόν πολύ μαύρο κατά τους προηγούμενες μήνες, όταν δηλαδή εκείνος δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι του επιφυλάσσει η επαγγελματική μοίρα του.

Κάπως έτσι ωστόσο, άρχισε και η «χρυσή εποχή» Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Την ανέλαβε Γενάρη μήνα, το 2017, κατακρεουργημένη από τους προηγούμενους προπονητές της, με τσακισμένη ψυχολογία και ζοφερό παρών, το οποίο προμήνυε και ένα στραβό μέλλον. Ωστόσο, με πολλή δουλειά στην αμυντική τακτική και στο πνευματικό κομμάτι, κατάφερε να την ισιώσει και ακολούθως, με την εξαιρετική δουλειά του τότε τεχνικού διευθυντή Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς το καλοκαίρι του 2017, να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα.

Ένα είναι το σίγουρο: στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, δεν θα γίνουν τα τραγικά και αντιποδοσφαιρικά λάθη του παρελθόντος, ούτε η ομάδα θα έχει αυτή την τραγική εικόνα που παρουσίασε φέτος, μέχρι να αρχίσει να νιώθει και πάλι, ότι έχει σφυγμό. Ο Καρέρα με τον Ιβιτς έχουν μια συνεργασία με γνώση και εμπειρία, στοιχεία που απαιτούνται και τα οποία θα αποτρέψουν τα κατά συρροή αδιανόητα σφάλματα που έκαναν την ΑΕΚ να μοιάζει για καιρό ομαδούλα.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Η κουβέντα από μόνη της εκεί πηγαίνει, στο πρόσωπο δηλαδή που κατάφερε να αλλάξει τόσο δραστικά την ομάδα, επαναφέροντας βασικές τακτικές αρχές στο παιχνίδι της. Ότι κι αν συμβεί στη συνέχεια (εφόσον υπάρξει επιστροφή στη δράση εντός του καλοκαιριού), ακόμα και αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο που είναι πλέον ο βασικός στόχος της ή αν δεν μπορέσει να βγει δεύτερη στα πλέι-οφς, γνωρίζει την επόμενη ημέρα της και έχει προπονητή.

Μετά από καιρό, με τον Ιλια Ιβιτς να πηγαίνει σε μια πολύ προσεχτική επιλογή, η ομάδα διαθέτει ξανά έναν προπονητή ο οποίος γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει από την άκρη του πάγκου, αρχικά για να τη συμμαζέψει και στην πορεία για να την εξελίξει. Έχει επίσης πολύ καλή χημεία, συνεργασία και συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή, ακόμα μία σημαντική παράμετρος για να προχωρήσει μια ομάδα δίχως εσωτερικούς κλυδωνισμούς και με ξεκάθαρο πλάνο για όσα θέλει να πράξει την ερχόμενη σεζόν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επόμενη σεζόν, είναι ο προάγγελος της επιστροφής στην προσφυγική γειτονιά της ομάδας και στο νέο γήπεδό της. Ο Καρέρα έχει την καθαρή ευκαιρία για να δημιουργήσει τη δική του ΑΕΚ, άλλωστε επί της παρούσης δεν έκανε κάτι άλλο από το να διορθώνει ατέλειες και να βάζει με φειδώ τις δικές του πινελιές.

Την Ένωση όπως τη θέλει εκείνος, θα τη δούμε την ερχόμενη σεζόν. Αυτό που η ΑΕΚ επέλεξε να πράξει με τον Μάσιμο Καρέρα, επιτυγχάνοντας την παραμονή του στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, καταδεικνύει και τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στον τρόπο λειτουργίας υπό την τεχνική διεύθυνση του συλλόγου από τον Ιλια Ιβιτς. Να γνωρίζει δηλαδή ξεκάθαρα και δίχως αστερίσκους και παρενθέσεις, ότι όντως και ο προπονητής γουστάρει που βρίσκεται σε αυτή την ομάδα και συνεχίζει μαζί της.

Advertisement