10.4
20:37

Ο παππούς της καρδιάς μας στο ΑΕΚ1924!

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Έγινε το… πρόσωπο της επικαιρότητας με λίγες μόνο λέξεις του, ένα πραγματικό χαμόγελο και την αγνή αγάπη του για την ΑΕΚ. Ο Κωσταντίνος Φωτεινός μετατράπηκε στον παππού της καρδιάς μας και μιλά αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για την μεγάλη του αγάπη, το δρομολόγιο Βύρωνας-Φιλαδέλφεια, τον Μαύρο και τον Ντέμη αλλά και την… καθημερινή επιθεώρηση στην «Αγιά Σοφιά».

Το γεγονός ότι δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ δεν τον κρατά μακριά από το να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την πρόοδο των εργασιών στην «Αγιά Σοφιά», με την ελπίδα πως την επόμενη φορά που θα πάει θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Κωνσταντίνος Φωτεινός έγινε… ερωτικός παραβάτης σήμερα (10/04) καθώς δηλώνει πως αγαπά πάρα πολύ την ΑΕΚ και πως η απόσταση Βύρωνα-Φιλαδέλφεια δεν τον εμποδίζει από το να πηγαίνει και να επιθεωρεί ο ίδιος τα έργα στο νέο γήπεδο.

Ο παππούς που έκλεψε τις καρδιές των ΑΕΚτζήδων – και όχι μόνο – μας εξιστορεί την δική του γνωριμία με την Ένωση, την αφορμή να γίνει κιτρινόμαυρος, τα ματς που του αρέσει να παρακολουθεί, τον παίκτη που λάτρεψε αλλά και συγκρίνει το «Νίκος Γκούμας» με την «Αγιά Σοφιά».

Διαβάστε όσα δήλωσε στο ΑΕΚ1924 ο απολαυστικός, Κωσταντινός Φωτεινός:

Για την πρώτη του επαφή με την ΑΕΚ: «Η πρώτη μου επαφή με την ΑΕΚ ήταν το 1974, μετά το Κυπριακό ζήτημα. ΑΕΚτζή με έκανε ο μεγάλος αδερφός μου, ο Νίκος. Πουλούσε εφημερίδες και τον βοηθούσα κι εγώ κάποιες φορές.

Στη συνέχεια πήρανε τον αδερφό μου να πουλάει τα εισιτήρια των αγώνων της ΑΕΚ στο ‘’Νίκος Γκούμας’’, στο υπόγειο και εκεί κάπως μπήκαμε στον σύνδεσμο των φιλάθλων.»

Για τον πρώτο του αγώνα στο ‘’Νίκος Γκούμας’’: «Δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο γήπεδο, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Πάντως λίγοι αγώνες ήταν αυτοί που δεν παρακολουθούσαμε.»

Για τον αγαπημένο του παίκτη της ΑΕΚ: «Αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Θωμάς Μαύρος. Ο καλύτερος παίκτης που έχω δει να παίζει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τον έχω γνωρίσει και προσωπικά. Επίσης αγαπημένος μου παίκτης και ο Ντέμης Νικολαϊδής.»

Για την αδημονία να τελειώσει το γήπεδο και οι καθημερινές βόλτες στη Φιλαδέλφεια: «Πηγαίνω συχνά στο γήπεδο και το καμαρώνω. Κάνω… επιθεώρηση κάθε εβδομάδα να δω αν τελείωσε. Δεν παρακολουθώ το διαδίκτυο και έτσι μόνο από κοντά μπορώ να βλέπω πως πάνε τα πράγματα στην ‘’Αγιά Σοφιά’’. Μένω στο Βύρωνα και παίρνω το λεωφορείο 3 φορές την εβδομάδα για να δω από κοντά το γήπεδό μας. Το κάνω από την πρώτη ημέρα που έμαθα ότι χτίζεται το νέο στάδιο της ΑΕΚ»

Για την καταγωγή και την αγάπη για την ΑΕΚ: «Είμαι από την Κωσταντινούπολη και την ομάδα την αγαπώ πάρα πολύ. Μου θυμίζει την Πόλη η ομάδα. Όταν χάνει ο σύλλογος κλαίω σαν μωρό παιδί. «Τώρα δυστυχώς παρακολουθώ την ΑΕΚ στις επαναλήψεις, όταν την βάζουν στην τηλεόραση.»

Για τους αγώνες που αρέσει να βλέπει να παίζει η ΑΕΚ: «Εγώ απολαμβάνω τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό περισσότερο. Μου άρεσαν και τα ματς με τον Πανιώνιο αλλά τώρα είναι αλλού ο Πανιώνιος.»

Για το αν επικοινώνησε κανείς μαζί του από την ΠΑΕ ΑΕΚ: «Επικοινώνησε μαζί μου άνθρωπος του Δημήτρη Μελισσανίδη για το διαρκείας, μου είπαν να μην ξαναπάω στη Φιλαδέλφεια μέχρι να τελειώσει η όλη κατάσταση και πως θα μου χαρίσουν ένα εισιτήριο διαρκείας για την ‘’Αγιά Σοφιά’’.»

Για τη σύγκριση ανάμεσα σε ‘’Νίκος Γκούμας’’ και ‘’Αγιά Σοφιά’’: «Πιστεύω πως το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι πολύ πιο καλό και όμορφο από το ‘’Νίκος Γκούμας’’».

Το βίντεο της… γνωριμίας μας με τον κ. Κωσταντίνο:

Advertisement